maandag 4 april 2011

Kinderleed

Als je in een winkel werkt zie je winkelende familieleden in het algemeen en ouders met kinderen in het bijzonder niet op hun best. Huilende jengelende kinderen zijn schering en inslag.
Vandaag hoorde ik een gehuil opstijgen vanuit de lift, gevolgd door een moeder die op kalme toon aan mij vroeg of ik wat water en een pleister had, haar dochtertje was met haar handje tussen de liftdeur terecht gekomen. Ik haalde de EHBO koffer (mijn collega Carla die daadwerkelijk EHBO heeft was nergens te vinden) en zag een intens geschrokken en verdrietig meisje totaal overstuur raken. Dit was echt zo zielig, dat ieniemini handje met wriemelvingertjes met bloed.
Haar moeder wierp zich niet in hysterie en dreigde evenmin mijn werkgever aan te klagen, wat doorgaans gebruikelijk is, maar bleef kalm en zei dat ze het fijn vond dat er überhaupt een EHBO koffer was en dat ze zelf EHBO had en begon dus te verbinden onderwijl haar dochtertje troostend.
De manier waarop ze met de situatie en haar kind omging maakt haar voor mij nu al de moeder van het jaar.
Onderwijl was Carla aangekomen en we besloten dat het meisje een mooie sleutelhanger uit mocht zoeken.
Nog een beetje natrillend van de schrik ging het meisje met haar moeder weer weg, óns bedankend terwijl ze juist zelf zo geweldig de situatie in de hand had.

5 opmerkingen:

  1. Als ik dit lees, denk ik 'er is nog hoop', want vaak ik het tegenovergesteld het geval. Schreeuwende moeders die iedereen, behalve zichzelf, de schuld van het leed geven..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @dutchdray Precies dat vond ik nou ook, op weg naar huis in de metro dacht ik er nog steeds aan en besloot dat deze moeder en haar dochter in mijn allereerste blog zouden komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een hele mooie ereplek :)
    Het zou inderdaad de regel moeten zijn, maar helaas vaker een uitzondering.

    Super dat je trouwens gaat Bloggen..nu nog Facebook want mis je daar wel hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Babystapjes, Miss Sushi, babystapjes

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Schat, leuk verhaal een goede les ook voor mij op tot 10 te tellen en rustig te blijven. Maar het gekke is als je kind echt iets heeft blijf je rustig en als ze lopen te zeiken en te jengelen gaan ouders ook jengelen en zeiken in de winkel. Ik moeder van 2 kinderen heb al het nodige meegemaakt. dag lieverd tot gauw. X

    BeantwoordenVerwijderen