woensdag 11 mei 2011

Ali B Op Volle Toeren

Vandaag een rap-cd gekocht. Mensen die mij kennen zullen denken dat dit één van de bijbelse voortekenen is dat het eind van de wereld naderbij komt.
Het is de cd naar aanleiding van het erg leuke tv-programma '' Ali B Op Volle Toeren", waarin rapper Ali B samen met bevriende rappers een bekende Nederlandse artiest bezoekt en dan een gouwe ouwe hit naar hun rapwereld halen, de artiest in kwestie gaat dan aan de slag om een rapnummer om te buigen naar een  nummer wat zomaar uit hun eigen repertoire zou kunnen komen. Ze hebben daar een week de tijd voor.
Ik vind het geweldige tv, twee ogenschijnlijk heel ver uit elkaar liggende werelden blijken eigenlijk meer overeenkomsten te hebben dan gedacht. Stoere rappers van top tot teen getatoeëerd en gepierced die volschieten als ze Lenny Kühr of Willeke Alberti hun nummer horen zingen, en artiesten die de rapwereld leren kennen als hun hit een totale (rap)makeover krijgt.

Lenny Kühr, Ben Cramer, Willeke Alberti, Stef Bos, Bonnie St. Claire, Dennie Christian. Anneke Grönloh en Henny Vrienten werden respectievelijk gekoppeld aan rappers Keizer, Fresku, Kleine Viezerik, Negativ, Darryl, Yes-R, Gio en Winne.

Bijna alles is op de cd terug te vinden alleen Anneke Grönloh en Stef Bos staan er met hun versie van de rapnummers niet op, geen idee waarom niet. (Vervelende platenmaatschappijen?)
Inmiddels is Ali B alweer begonnen met opnamen voor een tweede reeks, ik ga zeker weer kijken!
De leukste van dit seizoen vind ik de rap-versie van Dennie Christian's hit "Rosamunde"


2 opmerkingen:

  1. Ja, 'Rosamunde' heb ik gehoord. Heeft de Top40 nog gehaald.. Ik vond het wel leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nog niets van gezien of gehoord maar het concept klinkt wel heel erg leuk.
    Toch maar eens kijken :)

    BeantwoordenVerwijderen