vrijdag 30 september 2011

In Memoriam: Jamey Rodemeyer

In een perfecte wereld zou ik niet weten wie Jamey Rodemeyer was. In een perfecte wereld zou Jamey, pas begonnen op Williamsville North High School, genieten van de spannendste tijd van z'n leven op weg naar het volwassen worden.
Maar er is geen perfecte wereld en Jamey heeft zich op 14 jarige leeftijd van het leven beroofd omdat hij er niet meer tegen kon. Het uitschelden, het bedreigen zowel persoonlijk als via internet, het aansporen om zelfmoord te plegen want hij was toch maar een homo.

In mei heeft hij nog meegedaan aan de "It Gets Better"-campagne op You Tube waaraan ook President Obama en Lady GaGa hun medewerking verleenden, waarin hij heel optimistisch vertelde dat alles uiteindelijk altijd goed komt. Hij was groot bewonderaar van de zangeres Lady GaGa en in zijn laatste bericht op zijn Facebook page citeerde hij uit een nummer van haar: "Don't forget me when I come crying to heaven's door."

Lady GaGa op haar beurt was erg gegrepen door deze gebeurtenis dat ze een campagne is gestart dat pesten op de manier zoals boven beschreven strafbaar moet worden gesteld in de wet. Dat Lady GaGa ook daadwerkelijk haar woord houdt, bleek dit weekend toen ze bij een fundraiser voor Obama met de president sprak en hem en anderen in de zaal tijdens een Q&A ook aanspoorde meer preventieve acties tegen pesten te ondernemen.
Daarnaast heeft ze tijdens een optreden een lied aan Jamey opgedragen.

Je zou denken dat de tieners die hiervan de oorzaak zijn zich rot zijn geschrokken waar hun daden tot hebben aangezet, en zich geen raad weten.
Denk opnieuw.
Op de dag van Jamey's wake scandeerden ze: "Het is beter dat je er niet meer bent, we zijn blij dat je dood bent."

Dit zijn berichten die mij verdrietig maken. Intens verdrietig.

Jamey Rodemeyer

2 opmerkingen: