maandag 14 november 2011

Conny Who?

Zaterdag met theatervriend Harry naar de voorstelling "Conny Who?" van Anne van Rijn geweest. Anne is bekend van het cabaretuo Dames Voor Na Vieren.
"Conny Who?" is voor een gedeelte opgehangen aan de theatergrootheid Conny Stuart. In de voorstelling leest Anne de biografie van Stuart en trekt dan vergelijkingen met haar eigen leven.
Daar waar de vedette Conny Stuart heel duidelijk weet wat ze wel en niet wil met haar leven en carrière en zeer perfectionistisch is, is van Anne van Rijn chaotisch en heeft geen duidelijk doel.

In de voorstelling speelt Anne beurtelings Conny en zichzelf, wat de voorstelling wat rommelig maakt.
Het leven en de carrière van Conny Stuart is naar mijn mening boeiend genoeg om alleen aan haar een hele voorstelling te wijden, zonder daar het leven van Anne in te verwerken, hoewel dat wel komische momenten opleverde. Heel grappig als de single Anne met Prada jas op visite is bij een vriendin met gewenste kinderen, waar dus totaal niet op gelet wordt, wat voor iedereen met kinderen in z'n omgeving zeer herkenbaar is.
Het leven van Conny wordt in sneltreinvaart er doorheen geduwt (mannen, kinderen en carrièrehoogtepunten worden min of meer alleen aangestipt)

Pluspunt aan Anne is dat ze een heel goede zangeres is en de liedjes van Conny (veelal geschreven door de onnavolgbare Annie M.G. Schmidt) fantastisch vertolkte, alleen jammer dat het vaak maar kleine stukjes waren, de liedjes die wel in z'n geheel werden vertolkt (o.a.'Zeur Niet', en  'Wat Moet Ik Doen Zonder Jou') behoorden dan ook tot de hoogtepunten van de voorstelling.

Al met al een erg leuke avond gehad, alleen vervelend voor mevrouw van Rijn en mij dat ik een hoestbui kreeg!







Conny Stuart

2 opmerkingen:

  1. Jammer van die hoestbui, maar het blijft altijd genieten een avondje uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ja maar goed jij liet wel even merken dat je er wassssssssss heeeeeeeeeee en toch nog een leuke avond geweest nou daar gaat het toch om !!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen