maandag 28 november 2011

Richard Groenendijk: Alle Dagen

Op aanraden van mijn collega Hans die ooit met Richard heeft gewerkt als lichtman ben ik een paar jaar geleden voor het eerst naar een voorstelling van Richard Groenendijk gegaan.
Ik had hem daarvoor wel eens op TV voorbij zien komen, gehoord dat hij als één van de weinigen in het tribute programma voor Robert Long diens teksten heel goed kon brengen, maar verder kende ik hem niet zo goed.
Hans had geen woord teveel gezegd. Deze man is in staat om in z'n eentje een programma neer te zetten die van begin tot eind boeiend is en blijft.

"Alle Dagen" is de derde voorstelling die ik van hem heb bezocht en ik kan er kort over zijn, die moet je gewoon gaan zien, tot maart volgend jaar toert Richard nog door het land.
Hij laat met alleen zijn talent, dus zonder gekke hoedjes of verkleedpartiijen typetjes tot leven komen die je vóór je ziet. Laat horen dat ie niet voor niets zo nu en dan in een musical staat met mooie en hilarische liedjes. Heeft veel zelfspot, relativeert en stelt zichzelf zeker aan het eind van de show heel kwetsbaar op.
Ik heb genoten!

1 opmerking:

  1. Ik ken deze meneer alleen uit het televisieprogramma Wie Is De Mol (2006), en daar vond ik 'm ook al grappig.. Leuk!

    BeantwoordenVerwijderen