maandag 7 november 2011

Spaarloon

Jaren geleden moedigde de destijds zittende regering de werkende mens aan om een gedeelte van hun loon te storten op een spaarloonrekening, steekwoorden: belastingvoordeel, appeltje voor de dorst, e.d.

Ik heb dat ook gedaan en het gespaarde bedrag omgezet in een lijfrentepolis om als ik straks moegewerkt als bejaarde (of als we steeds langer door moeten werken, hoogbejaarde) man niet direct naar het oude mannenhuis zou moeten, maar dan het gespaarde bedrag in gedeeltes kan aanspreken om wat rianter de oude dag door te komen.

Ten gunste van de overdrachtsbelasting heeft de huidige regering besloten om per 1 januari 2012 te stoppen met de spaarloonregeling.
Mensen zoals ik die het bedrag maandelijks op de lijfrentepolis lieten storten moeten nu zelf maar even regelen hoe ze dat verder gaan doen.

Het spreekt voor zich dat ik aan geen enkel 'voordeel-idee' van welke regering dan ook gehoor zal geven. Wie herinnert zich nog PC-privé ? Het aanschaffen van een computer op een financieel aantrekkelijke manier dat wegens (te) groot succes acuut werd gestopt, en onlangs nog het gratis verstrekken van de ID-kaart, dat heeft geloof ik anderhalve week geduurd.

Nu heb ik meer dan een maand geleden m'n verzekeringsagent benaderd, waar de lijfrentepolis loopt, met wat vragen over hoe ik het nu verder wil gaan doen.
Hij zou spoedig contact opnemen, ik heb het gevoel dat wij een verschillende opvatting hebben van het woord spoedig.
Ik wacht nu af, laat de verzekeringsmaatschappij maar met een soort van dreigbrief komen in januari
Ik eet ze rauw bij het ontbijt.

3 opmerkingen:

  1. lief zijn voor neefjes en nichtjes misschien moeten zij nog eens bij springen op je oude daggggggggg hihihiiiiiiiiii

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zie nog steeds een beeld voor me; Huize Oud Roze. Maar ik ben het met je eens dat een regering 'zo maar' dingen kan beëindigen, niet moet kunnen..

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @dutchdray Ja ik ook, moeten we al inschrijven denk je?

    BeantwoordenVerwijderen