donderdag 3 november 2011

Stoomcake

Bij m'n wekelijkse bezoekje aan mijn moeder hebben we een cake gemaakt, niet zomaar your average bakcake, maar stoomcake. Ik wist van het bestaan niet af, en mijn moeder had tot voor kort in haar 85 jarig leven er ook nooit van gehoord.

De hulp die mijn moeder helpt in de huishouding is van Chinese afkomst en brengt regelmatig iets lekker voor haar mee, zo ook cake die ze erg lekker vond, ze heeft uitgelegd hoe ze de cake zonder oven (!) maakte.

Kant en klaar cakemeel met melk en eieren mixen. Het beslag gaat in een springvorm in en pan met kokend water en wordt zo au bain-marie (met deksel op de pan) door de stoom gaar binnen 45 minuten.

Het resultaat is een sponsachtige cake, lekker, maar zelf vind ik cake uit de oven net wat smaakvoller.

2 opmerkingen:

  1. Hmmm, lijkt me wel heel lekker! Ga ik ook eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. het is een bleke bette cake maar ik vind hem heerlijk en geen oven uit en in te ruimen in de magnetron moet het ook gaan en natuurlijk in de oven ook

    BeantwoordenVerwijderen