dinsdag 8 november 2011

Toen en Nu: Shirley Bassey

Vandeweek las ik op het blog van vriend en James Bond liefhebber André dat Bondfilm 23 in de planning staat, de titel zal "Skyfall" zijn en de release wordt in het najaar van 2012 verwacht.
Met enige spanning zal dan ook worden gespeculeerd over wie het Bondthema mag gaan zingen.

En bij het onderwerp 'Bondthema's' kom je al heel gauw uit bij Shirley Bassey, de enige zangeres die 3½ Bond thema op haar naam heeft staan. De eerste was in 1965, "Goldfinger", wat meteen haar internationale doorbraak betekende. In 1971 mocht ze nog eens aantreden voor "Diamonds Are Forever". En de laatste keer was voor "Moonraker" in 1979, wat in eerste instantie voor Johnny Mathis was bedoeld, maar die wegens ziekte geen opnames kon maken.

De ½ staat voor het nummer "Mister Kiss Kiss Bang Bang" wat was opgenomen en bedoeld als thema voor de film "Thunderball" uit 1966 maar later werd er besloten om Tom Jones de eer te gunnen met een lied gelijknamig aan de filmtitel. Op de soundtrack staat het afgekeurde nummer wel, maar gezongen door Dionne Warwick. Shirley's versie zag pas het levenslicht op een verzamelbox van haar werk ergens in de jaren 90.

De nu 74 jarige (inmiddels Dame) Shirley Bassey treedt nog steeds op en ik zou het geweldig vinden als zij het is die wordt gevraagd om het nieuwe Bondthema te zingen. Maar het zal ongetwijfeld een 'ster' van nu zijn die met de eer zal gaan strijken.

2 opmerkingen:

  1. Van mij mag Dame Shirley Bassey de titelsong voor Skyfall doen, maar geruchten gaan dat Adele het mag doen.. Volgend jaar, rond deze tijd weten we het zeker!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. nu eens een ster die er nu ook nog steeds goed uitziet

    BeantwoordenVerwijderen