vrijdag 9 december 2011

Ik voel mij als een kerstboom zonder piek.

Ieder jaar zijn er weer discussies en vooral meningen over wanneer men geacht wordt de kerstboom neer te zetten en andere versierselen aan te brengen ten einde de laatste maand van het jaar in een sfeervolle omgeving door te brengen
.
Er zijn mensen die iets te luid en iets te duidelijk herhaaldelijk verkondigen er niets aan te doen, en laten dat heel plastisch merken door er een gezicht vol walging bij te trekken zodat anderen vooral goed zien dat zij er echt helemaal niets aan vinden.
Daartegenover vind je de mensen voor wie het versieren niet vroeg genoeg kan beginnen, het liefst al voor Sinterklaas of toch op z'n minst als de goedheiligman nog met één voet aan wal staat om zijn reis naar Spanje weer te aanvaarden.

Ik bevind me zo'n beetje in het midden, ik heb er niet veel mee, maar ik heb er ook geen hekel aan, m.a.w. ik heb kerst groots gevierd en ik heb kerst ook alleen doorgebracht. En in beide gevallen beviel dat goed.

Belangrijk vind ik dat iedereen doet waar ie zin in heeft en zich vooral niet verplicht voelt zich te schikken naar wat anderen van hem verwachten als hij er zelf niet achter staat.
Dus als je dol bent op kerst en al het versieren dat daarbij hoort: Ga jezelf te buiten, decoreer, stal uit, verlicht en geniet van het plezier wat dat je geeft.
En als je het wat soberder houdt, zelfs liever alleen wilt zijn: geniet van de rust, ontspan, breng de dagen in introspectief door en geniet van het gevoel wat dat je geeft.

2 opmerkingen:

  1. jaaaaaaaaa ik behoor tot die eerste categorie walging al om maar goed als je kinderen en kleinkinderen hebt kan je niet altijd doen wat je zou willen en goed als ik dan eenmaal tussen kind en kleinkinderen zit is het ook wel weer leuk he ach ja soms moet je gewoon meedoen het over je heen laten komen zuchtttttttttt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier staat de boom al te schitteren en hangt de guirlande aan de schoorsteenmantel. Ik hou wel van het decembergevoel. Ik noem het al decembergevoel, want sommige mensen beginnen te kokken als ik het kerstgevoel noem.

    Ieder z'n ding. Ik zeg met kerst dan ook altijd: Tevreden op Aarde..

    BeantwoordenVerwijderen