zondag 1 januari 2012

2012

Je moet met oogkleppen op lopen of alleen geïnteresseerd zijn in jezelf als je niet voelt en ziet dat er wat gaande is in en met de wereld. Natuurrampen, meer dan ooit tevoren, een wereldwijde financiële crisis, bevolkingsgroepen die het niet meer pikken met als gevolg dat dictators en terroristen worden afgezet, vermoord of ze gaan uit zichzelf dood, de religie die z'n bestaansrecht aan het verliezen is door extreem geweld (islam) of kindermisbruik (christelijk/katholiek).

En dan kom je natuurlijk uit bij de voorspellingen van diverse oude beschavingen waaronder de Maya's waarbij opvallend vaak het jaar 2012 wordt genoemd. Zij rekenden met hun kalenders in perioden van 26000 jaar. Hun tijdsberekening schijnt in nauwkeurigheid superieur te zijn aan de onze. Het feit dat okt, nov en dec repectievelijk 8, 9 en 10 betekent geeft al aan dat onze kalender telling niet goed is. De Maya's waren zeer scherp in hun berekeningen en konden in het verlengde daarvan ook zeer goed voorspellen: 21 december 2012 markeert het einde van de cyclus van 26000 jaar.

Hun astronomische berekeningen, die nog steeds juist zijn, geven aan dat de aarde en de zon op één lijn komen te staan in het hart van de melkweg, technisch zou dat een soort nultoestand kunnen veroorzaken (draaiingen van elektromagnetische velden). De Maya-telling begint dan opnieuw met het jaar nul.
Op 21 december 2012 begint dus een nieuwe periode van 26000 jaar die volgens de Maya-oudsten een begin zal zijn van een cyclus waarin wijsheid, harmonie, vrede, liefde en de terugkeer van de natuurlijke orde centraal staan. Ze benadrukken dat het niet het eind van de wereld is zoals velen buiten de Maya-traditie beweren. Er wordt een lange periode afgesloten en er wordt op een hoger niveau aan een volgende periode begonnen. Deze transformatie wordt voorafgegaan, zoals vaak bij vooruitgang, door een hoop ellende.
Nu zitten we in een soort 'tussenperiode' die zich kenmerkt door oorlogen, sociale chaos en natuurrampen.

Dan zijn er de mensen (lees: de 1% waar Occupy tegen ageert) die helemaal niet willen dat er überhaupt verandering komt, ze ontkennen het, ze willen alles bij het oude houden en willen het huidige materialisme niet opgeven, ze zijn bang voor het volgende level. Deze groep kan niet worden vernietigd over overmand, ze zijn te sterk, een gevecht op hun voorwaarden van haat en geweld is bij voorbaat kansloos, tegen zo'n overmacht aan militiare en politionele macht zijn we niet opgewassen.
Het gaat om de kunst van het strijdloos strijden, die kan krachtige revoluties opleveren.

De periode tot 2012 zien de Maya's als een tijd van schoonmaken en opruimen. De toekomst ligt niet vast, alle ingrediënten zijn aanwezig om het te doen mislukken of er iets moois van te maken.
Deze tijd is de kans om onze zaakjes op orde te krijgen, grijpen we die kans niet kan het fout aflopen, dat ligt aan de vrije wil die we als mensen hebben.
De positive veranderingen zullen van onderop komen, regeringen daar hoef je niets van te verwachten, die zijn helemaal niet gebaat bij veranderingen. Vrede is het laatse wat een leider wil, het maakt mensen zelfstandig, maakt dat ze niet meer in de hand te houden zijn, kortom de nachtmerrie van wereldleiders.

De aarde zelf geeft aan dat we in turbulente tijden leven, daar hoef je geen Maya voor te zijn om dat te zien, ook de aarde bereidt zich voor op een 'wedergeboorte'.

Zelf merk ik al een langere tijd dat in mij als persoon ook enige verandering is te bespeuren wat niet direct is uit te leggen.
Ik probeer zoveel mogelijk negativiteit op te ruimen, allereerst door het zelf niet te verspreiden of te voeden, ik probeer mijn eigen kleine steentje bij te dragen aan een betere, positievere wereld.

Iedereen heeft een gevoel van goed en kwaad, maar in veel gevallen is dit inzicht vertroebeld door van de vorm de inhoud te maken (bijvoorbeeld het geloof), ga gewoon uit van wat goed is, bevorder harmonie en positiviteit in het dagelijks leven.
Iedereen is nodig.
Iedereen is hier met een reden.
Ik wens de wereld een positief 2012.







.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten