maandag 9 januari 2012

Vervelende wijven

Aansluitend op m'n blogje van gisteren over de jeugd van thans, valt me op dat in het bedrijf waar ik werk de moeilijkste werknemers niet de jonge mensen zijn, die zijn voor het overgrote deel wel enthousiast en bereidwillig. De moeilijkste mensen om mee te werken zijn getrouwde vrouwen van boven de 50. Dat kunnen ongelofelijk vervelende, chagrijnige, klagerige, zeurende wijven zijn.

Deze voor het overgrote deel parttime werkende dames hebben slechts één gedachte: Zíj werken van iedereen het hardste, zoals zíj de dingen zien zo ís het ook. Vervolgens klagen ze over de leidinggevenden, de bedrijfsleiding, de collega's in het algemeen en de jongere collega's in het bijzonder, vanzelfsprekend niet tegen de persoon in kwestie, maar verder tegen iedereen die een polsslag heeft. Of ze klampen om de haverklap de bedrijfsleider aan om onwelvoegelijke zaken door te geven. Ik ben zo blij dat het geen oorlog is.....

Ondanks dat ze naar eigen zeggen het altijd heel druk hebben, vinden ze wel tijd om iedereen in de gaten te houden die naar hun inzicht niet volgens de regels opereren. Ze weten precies wie wanneer in hun ogen te lang heeft gepauzeerd, wie op een andere plek was dan zij vinden dat die persoon zou moeten zijn, wie in hun ogen niets doet terwijl zij zo vreselijk hard werken.

Deze wijven, de benaming vrouwen zijn ze in dit stadium kwijt geraakt, zijn denk ik erg teleurgesteld in het leven in het algemeen en in die van hunzelf in het bijzonder, hebben waarschijnlijk een zak aardappels op de bank zitten die ze hun man noemen, kinderen van wie ze te hoge verwachtingen hadden en die dat niet waarmaakten, en ze beseffen dat dít het wel is wat het leven voor ze in petto heeft.

En dat stuk wrok en chagrijn uiten ze dan in die paar uur per week dat ze op het werk zijn, "Wij zijn ruim over de helft van ons leven heen en we zijn niet blij en dat zullen jullie weten ook!" lijken ze te denken.

Tips voor deze dames:
  1. Werk voor je plezier of stop er anders mee. Die paar uur die jullie werken kunnen worden ingevuld door jonge vrolijke mensen.
  2. Zie niet alleen de splinter in de ogen van anderen, maar ook zeker de balk in die van jezelf.
  3. Neem een (eventueel betaalde) jongere minnaar en laat je es flink nemen.
  4. Zoek geen spijkers op laag water, leg niet op alle slakken zout.
  5. Zet het idee van je af dat alles en iedereen tegen jou is.
  6. Lighten up, jullie staan al met één been in het graf, dus maak dat laatste stukje zo leuk mogelijk.

3 opmerkingen:

  1. hey jochie
    wat weer een mooi verhaal en ik herken het
    heerlijk
    harry

    BeantwoordenVerwijderen
  2. voor al punt drie sprak mij aan maar dan niet betalend hihihiiiiiiiiiii

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja, ik ken het type mens. Helaas ook in jongere versies.

    BeantwoordenVerwijderen