zondag 12 februari 2012

Cabaret voor beginners

Net terug van de voorstelling van Brigitte Kaandorp "Cabaret voor beginners". De avond begon voor ons al om 6 uur in Leipzig het restaurant behorende bij het Luxor theater.
We hebben daar heerlijk gegeten en konden tegen achten de zaal betreden alwaar een immens ingewikkeld decor verraadde dat het weer en echte Kaandorpiaanse avond zou worden.

De strekking van deze avond, legde ze uit, was dat ze ons een beginnerscursus ging geven over het maken van cabaret zodat we direct al na deze avond zelf thuis konden beginnen.
Vanzelfsprekend werden de tien heldere punten die ze ging behandelen verdrongen door anekdotes, zijpaden, spontane invallen en gebeurtenissen. Er viel, bijvoorbeeld, letterlijk een kameel uit de lucht, had ze enige gêne voor haar kostuum na de pauze en waren de zorgvuldig op strategische plaatsen gelegde spullen toch wat moeilijker te vinden.
Ook was er ruimte voor mooie en hilarische liedjes met voor mij als hoogtepunt het multi-inzetbare haatliedje.

Omdat het een cursus betrof was er aan het eind nog ruimte voor vragen van de cursisten (het publiek) en die kwamen er, waarop ze dan op haar eigen vertrouwde wijze antwoord gaf. Het was een erg leuke show waar we van genoten hebben.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten