maandag 27 februari 2012

Internationale chocolade

Nee, maar nu gingen we eens even alles uit de kast halen om Nederland qua songfestival weer op de kaart te zetten. John de Mol himself ging zich er zelfs tegenaan bemoeien. Kosten nog moeite werden gespaard. Qua artiesten viel het wel mee het waren allemaal kandidaten die het in talentenjachten niet hadden gered, maar wel goed genoeg waren om Nederland te gaan vertegenwoordigen, maar de jurering, daar werd eens flink in geïnvesteerd.

De zogenaamde vakjury stelde ook niet veel voor, sommige riepen tijdens het becommentarieren steeds dat ze geen verstand hadden van het songfestival. Waarom zit je er dan? Nee het ding was dat ze 100 internationale gasten bereid hadden gevonden om ook hun mening te geven, die telde niet mee, maar daar konden de jury en het gepeupel in het land dan hun voordeel mee doen.

Nou was er één nummer wat er echt uitsprong en wat door de internationale adviesgevers ook als zodanig werd bestempeld. Het nummer "Chocolatte" van de afschuwelijk lelijk aangeklede Raffaëla Paton. Het was een hip discohitje en klonk lekker. Zij moest het in haar duel opnemen tegen Joan Franka een soort Cher met overgewicht die met een indianentooi op haar hoofd en met fluctuerende overslaande Lena-achtige stem een carnavalesk-hoempa kinderliedje ten gehore bracht. De internationale jury koos vanzelfsprekend voor Raffaëla, die kleding en die rode nylon pruik, daar kon nog wel wat aan gedaan worden.
De vakjury echter roemde het talent van Joan, zij had dit nummer zelf geschreven, dus zij ging door naar de finale, die ze vanwege de ongelofelijk slechte kwaliteit van de andere nummers ook nog heeft gewonnen.

Nederland zal weer in de voorronde blijven steken, we zullen wel opzien baren door de idiote outfit en het infantiele liedje, maar er is ieder jaar één inzending die het lachertje van het festival is, Ierland stuurde ooit een zingende kalkoenpop bijvoorbeeld, en laten wij het dit jaar dan zijn.

Als er dan toch niet naar de internationale adviesgevers wordt geluisterd, kunnen we die volgend jaar maar beter niet meer uitnodigen.

1 opmerking:

  1. En zo zie je maar weer dat smaken verschillen. Ik vind het wel een leuk vrolijk lied!

    BeantwoordenVerwijderen