donderdag 9 februari 2012

Koortsvrij

Een plotseling opkomende en flink hardnekkige epidemie die ons land de afgelopen week volledig in de greep had is net zo volledig langs mij heen gegaan zonder me te infecteren. Er was sneeuw en het had flink gevroren, dan zijn er ontelbare middelbare mannen bevangen door een koorts die even hevig als lachwekkend is: Elfstedenkoorts.

Er zijn volwassen mannen die dan alles uit hun handen laten vallen en zich maar met één ding bezig houden komt de Elfstedentocht er wel of niet, journaals openen er hun uitzendingen mee, kranten schuiven al het échte voorpagina nieuws naar pagina 3, serieuze actualiteitenprogramma's besteden er aandacht aan en er was serieus de vraag of kinderen als de tocht gereden zou worden vrij moesten krijgen van school.

Met verbazing heb ik het allemaal gezien, gelezen en aangehoord. De wereld staat in brand, de regering in Syrië is bezig hun hele bevolking uit te moorden, de Eurocrisis is nog lang niet bezworen, bij NedCar komen binnenkort 1500 mensen op straat te staan, maar nee bij ons domineert de vraag of er wel of niet geschaatst kan worden.

Een vraag die met een simpel 'ja' of 'nee' beantwoord zou kunnen worden of als je het uitgebreid wil doen:  "Het gaat door" of "Het gaat niet door". Het HELE acht uur journaal, ik herhaal HET HELE ACHT UUR JOURNAAL ging over het feit dat er na een vergadering (!) was besloten dat de tocht niet door kon gaan. Kom óp zeg! Laten we normaal doen met elkaar!
Er was een persconferentie (!) die op een wijze werd gehouden alsof er wederom iemand zijn geweer had leeggeschoten in een winkelcentrum.

Ik spreek de wens uit dat het enorm gaat dooien zodat alle (oudere) mensen die nu niet de straat op kunnen weer heerlijk een luchtje kunnen scheppen in plaats van door het weer gedwongen binnen moeten blijven.

3 opmerkingen:

  1. Ja, 8 februari 2012 zal de geschiedenisboeken ingaan als de dag van de Grote Teleurstelling..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ja broertje goed gesproken hoor het is leuk al die ijspret maar niet belangrijk om er zo n ophef van te maken en ja ook ik hoor bij de groep ouderen die niet zitten te springen op gladde wegen en stoepen

    BeantwoordenVerwijderen