zaterdag 10 maart 2012

12½

Op 9 september 1999 (9-9-99, jawel!) traden Karim en Gaby in het huwelijk, en nu 12½ jaar later werd dat gevierd in het, voor mij, verre maar o zo leuke Alkmaar. Omdat ik dacht dat ik op vrijdagmiddag in enorme files terecht zou komen ben ik ruim van te voren afgereisd, maar op een klein oponthoud bij Leiden na viel het erg mee.

We werden verwacht in Grand café "Samen" waar we eerst gezellig een glaasje hebben gedronken en ik kennis heb gemaakt met de diverse familieleden en vrienden, waaronder Joke de moeder van Gaby die mij met St. Nicolaas had geholpen met wat anekdotes over dochterlief voor m'n gedichtje.

Daarna werden we uitgenodigd om naar boven te gaan waar voor ons een aparte ruimte was gereserveerd om een heerlijk diner te gebruiken. Het eten was een genot, het gezelschap gezellig en het bruidspaar van 12 ½ jaar geleden nog steeds zichtbaar gelukkig met elkaar zodat we met een aan zekerheid grenzende veronderstelling kunnen zeggen dat we over 12½ jaar weer een feestje zullen hebben.

Toen ik zo bij twaalfen richting huis ging viel mij de levendigheid van Alkmaar op, overal mensen die het begin van het weekend gingen vieren in één van de talloze gelegenheden. Leuk!
Eenmaal bij de pakeergarage viel ik weer in een heel andere verbazing, ik had vanaf 18.00 uur tot 00.00 uur (ongeveer) geparkeerd en dacht in Rotterdamse tarieven: Nu komt de klap.....
3 Euro, DRIE EURO!! Ik dacht nog dat is vast niet goed, maar nee hoor de hele avond in de garage voor 3 Euries. Kom daar es om in Rotterdam!

Het jonge paar op 9-9-99

Het nog steeds jonge paar op 9-3-12

3 opmerkingen:

  1. dit was ook weer een helarise data je kunt alles door 3 delen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het was een geslaagd feestje en die lage parkeertarieven is ook al een traktatie op zich..

    BeantwoordenVerwijderen