donderdag 29 maart 2012

In Memoriam: Daniel Zamudio

Vanochtend zag ik op Facebook dat vriend André een link naar een bericht had geplaatst waar ik van moest huilen, hij heeft er ook een blog aan gewijd. Ook ik wil over deze gebeurtenis bloggen.

Op 3 maart is in Chili de 24 jarige Daniel Zamudio door vier Chileense neonazi's aangevallen en 6 uur lang gemarteld. Ze scheurden zijn oor deels af, drukten sigaretten op hem uit en sloegen een fles kapot op zijn hoofd. Met de gebroken flessenhals kerfden ze hakenkruizen in zijn rug en borst. Ze gooiden grote stenen op zijn buik en benen, waardoor hij meerdere botten brak. Zij deden dit omdat Daniel homo was. Afgelopen dinsdag, 27 maart, is Daniel aan zijn verwondingen overleden.

Deze gebeurtenis heeft veel beroering gebracht in Chili, en Jaime Parada, woordvoerder van de Chileense homobeweging die voor gelijke rechten strijdt voor homosexuelen in Chili zegt dat de politici die de antidiscriminatiewet hebben afgewezen moreel verantwoordelijk zijn voor wat Daniel is overkomen en wat er gebeurd met vele andere Daniels in bepaalde gedeelten van Chili.

Daniels vader, Iván Zamudio heeft gevraagd om de familie respect en rust te gunnen in hun rouwproces.
De vier neonazi's zitten vast.

Ik word intens vedrietig van zulke berichten en snap het niet, de enige respons die ik heb is: Waarom?

4 opmerkingen:

  1. ja ik voel met je mee dit is onmenselijk mi pesimo por los padres familia y amicos en hopen dat DIT nooit meer gebeurt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het nieuws houdt me nu al dagen bezig en ook ik kan niet begrijpen waarom er zo veel haat is jegens iemands natuur..

    BeantwoordenVerwijderen
  3. frederika nijssen3 april 2012 om 13:45

    De mens is nog steeds een beest die alles wat anders is uit de groep wil stoten.Hij is wreder dan een dier en dat laagje zogenaamde beschaving is in een groep snel verdwenen.Helaas leert de geschiedenis dat dit nooit zal veranderen.Volgens mij is de mens een fout in de evolutie en zal hij uiteindelijk verdwijnen van deze aarde.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. omg dit is echt niet normaal

    BeantwoordenVerwijderen