donderdag 1 maart 2012

Paniek in de partij

Toen Job Cohen werd gewogen en te licht bevonden voor het partijleiderschap van oppositiepartij Partij Van De Arbeid, moest er een nieuwe komen. Vrij snel waren er al drie kandidaten: Diederik Samsom, Martijn van Dam en Ronald Plasterk.

Drie blanke mannen, dat gaf direct paniek in de linkse gelederen, geen allochtonen en geen vrouwen, Liesbeth den Uyl draaide zich al om in haar graf, maar gelukkig was daar Nebahat Albayrak die beide problemen in één keer oploste door zich ook kandidaat te stellen.

Zat ik gisteren het nieuws te kijken toen er in ene een verschijning door het beeld schoof waarvan ik dacht dat het een gereïncarnerde Piet Bambergen was, de verschijning stelde zich voor als Lutz Jacobi-Friezin dus dacht ik aan een nieuw typetje van Paul Groot voor Koefnoen.
Maar Lutz Jacobi-Friezin bleek een vrouw, althans dat zei ze, en wel één die zich ook kandidaat wilde stellen voor het partijleiderschap van de PvdA.
En hoewel ze zich introduceerde als Lutz Jacobi-Friezin, bleek dat alleen Lutz Jacobi haar naam was en ze uit Friesland kwam en het klaarblijkelijk zeer noemenswaardig vond om dat in één adem met haar naam kenbaar te maken.

Moge de beste man, vrouw of Friezin winnen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten