maandag 2 april 2012

Herinnert U zich deze nog? #2



GILLA & BOBBY 
"GENTLEMEN CALLERS NOT ALLOWED"
1977
Aantal weken: 5
Hoogste positie 15 



Nog voordat Frank Farian Boney M. uit zijn commerciële brein had laten ontspruiten, had hij in 1974 de Oostenrijkse Gisela Wuchiner ontdekt en bracht haar onder bij het Hansa label onder de artiestennaam Gilla. In eerste instantie zong Gilla Duitse nummers, maar naderhand werden een aantal titels ook in het Engels opgenomen. Toen Farian's Boney M. ongekend populair werd, heeft Gilla enkele van hun nummers weer in het Duits opgenomen(o.a. "Rasputin", "Belfast" en "Sunny").

De stem waarop danser Bobby Farrell bij Boney M. playbackte, was die van Frank Farian, die al eerder op Gilla's hit "Why Don't You Do It" en de Duitse variant "Tu Es" te horen was, maar nu Boney M. zo in de picture stond, kon de populariteit van zowel Gilla als Boney M. profiteren van een samenwerking, zodat Frank's stem op "Gentlemen Callers Not Allowed" te horen was en Bobby's naam en foto op het singlehoesje mocht prijken en hij samen met Gilla in een aantal TV-shows promotie maakte.

Gilla's carrière is altijd een beetje in de luwte blijven steken en begin jaren 80 is ze gestopt met platen maken. En hoewel ze als een vergeten artiest bestempeld kan worden, treedt ze in Rusland nog regelmatig op omdat haar muziek daar nog steeds gewaardeerd wordt.

Bobby Farrell is op 30 december 2010 overleden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten