vrijdag 20 april 2012

Op = op

Albert Heijn gaat van de ene actie naar de andere, en de consumenten blind door hun kuddegedrag volgen gedwee. Konden ze zich vorig jaar een leven zonder reuzen Wuppie niet meer voorstellen, hebben ze al stapels albums met voetbalplaatjes en hebben zich scheel gekocht aan boodschappen voor Muppetpopjes, nu ben je een slechte ouder als jouw kind geen kartonnen Albert Heijn winkeltje heeft met bijbehorende productjes.

Ik heb nooit kinderen de laatste tijd winkeltje zien spelen, ze zitten als zombies achter de PC, TV, of Gameboy, maar als meneer Heijn het zegt gaat de hele natie op z'n knieeën achter het poppekastwinkeltje.

Nu blijkt dat de extra's die men erbij kon kopen (boodschappenmandje, kassa en winkelwagentje) op zijn. Albert Heijn had zich verkeken op het succes. Nu kunnen ze niet eerder dan in het najaar die artikelen weer leveren. Geen afstel dus, maar uitstel.

Als ouder zou ik Albert Heijn hier heel dankbaar voor zijn omdat je nu het onderwerp 'teleurstellingen verwerken' met hun hulp aan je opvoedprogramma kunt toevoegen. Met name omdat dat onderdeel in de huidige opvoeding vaak wordt vergeten met als gevolg onuitstaanbare kinderen die alles NU willen, en het woord 'nee' niet accepteren.

Weinigen grijpen die kans aan, kranten en internetforums staan nu vol radeloze, boze ouders die hun prinsjes en prinsesjes niet op hun wenken kunnen bedienen wat ze zo gewend zijn omdat ze te druk zijn met van alles, zodat ze aan gewoon opvoeden niet meer toe komen en op die manier denken een goede ouder te zijn door ze altijd hun zin te geven. Dat er daardoor een epidemische toename is van kinderen met psychische afwijkingen , zoals ADHD, PDD-NOS en Asperger, is weer een heel ander verhaal, maar het geeft wel aan dat niet iedereen geschikt is om kinderen te hebben.

Volwassenen dus die zich serieus bezighouden met dit soort onzin, sterker nog op Marktplaats zijn de eerste extra's al aangeboden voor drie keer de normale prijs. Dit land is duidelijk ziek.

*Gratis tipje voor de totaal uitgeputte ouder die halfhuilend al googelend op dit blogje stuit: ga naar een speelgoedwinkel, en kóóp daar gewoon die extra's. In een verstoft magazijn liggen daar heus nog wel kassaatjes, mandjes en wagentjes.




2 opmerkingen:

  1. broertje aan jou is echt een (kinder)psigoloog verloren gegaan of op zijn minst een opvoed kundig adviseur met een beetje nadruk op ZEUR hihihiiiiiiiiiiiiii

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zou het inderdaad beter doen dan menig ouder.

    BeantwoordenVerwijderen