zaterdag 12 mei 2012

Goeie timing

Precies toen ik klaar was met het doorworstelen van het "Top 40 Hitdossier" tot 2005, verscheen vorige week de nieuwe elfde editie tot 2012, dus kan ik naadloos doorgaan met het aanvullen van mijn muziekcollectie.

Tussen deze twee boeken was nog een andere editie tot 2009, maar die was zo ongelofelijk slecht dat je gerust van een misdruk kunt spreken, de fouten waren ontelbaar en de indeling was erg onlogisch, duidelijk in een computer gestopt en zonder enige vorm van controle uitgebracht. Zelf heb ik die editie ook niet verkocht in mijn winkel.

Dus met enige scepsis heb ik de nieuw editie bekeken en het eerste wat me opviel was dat de alfabetisch-lexicografische volgorde niet zoals het hoort en gebruikelijk is op achternaam van de artiest gerangschikt is, maar op voornaam. Dat druist heel erg tegen mijn gevoel in, maar verder ziet het boek er honderd keer beter uit dan z'n voorganger. De makers hebben dus duidelijk lering getrokken uit alle kritiek die er, terecht, over ze was uitgestort.

Door de slechte verkoopcijfers van editie 10 wilde uitgeverij Gottmer Becht, die alle edities vanaf 1977 had uitgebracht dat niet meer doen, zodat dit boek is uitgegeven door Just Publishers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten