dinsdag 1 mei 2012

Van A tot Z

Met een nummer van ZZ & de Maskers is mijn (zelf opgelegde) taak volbracht, die taak hield in dat ik met het "Top 40 Hitdossier 1965-2005" als basis mijn muziek verzameling ben gaan uitbreiden door simpelweg bij A te beginnen.

Ik had natuurlijk al een vrij grote collectie, maar nu met het wereldwijde web kon ik die eens flink gaan uitbreiden. Het heeft wel meer dan een jaar geduurd eer ik klaar was, maar het was erg leuk om te doen, veel aha-erlebnissen van nummers die ik blijkbaar was vergeten totdat ik ze hoorde en direct woordelijk kon meezingen. Blijdschap om platen waar ik lang naar had gezocht en éindelijk vond. En liedjes die aan mijn aandacht waren ontsnapt maar waarvan ik me nu afvraag hoe ik ooit zonder heb gekund. Van sommige artiesten ben ik direct meer gaan zoeken en kopen.

De grootste verrassing voor mezelf was dat ik de zogenaamde 'synth-pop' uit de jaren 80 helemaal geweldig vind, terwijl ik er toen niet zo veel aan vond. Heb ook meteen voor de duidelijkheid, vooral voor mijn duidelijkheid, alle nummers afgevinkt die ik niks vond.

Mijn muzikale interesse loopt ongeveer tot in de jaren 90, daarna worden R&B, rap, hiphop, heel veel boze negers en verschrikkelijke Nederlandse artiesten populair. Zo nu en dan zit er nog wel wat leuks tussen, maar het is voor mijn smaak allemaal wat minder. De jaren vanaf 2005 zullen dus veel sneller klaar zijn.

Voor de statistici onder u telt mijn verzameling nu 41.304 verschillende nummers, and still counting...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten