vrijdag 22 juni 2012

Herinnert U zich deze nog? #11

SHIRLEY BASSEY
"THERE'S NO PLACE LIKE LONDON"
1986


                                   
'Herinnert U zich deze nog', moet hier een beetje ruim geïnterpreteerd worden, het ontbreken van de chartposities geeft al aan dat het geen grote hit betreft, maar omdat mijn tripje naar Londen voor de deur staat wil ik dit leuke singletje toch onder de aandacht brengen.

Het nummer is geschreven door Lynsey de Paul en Gerard Kenny in opdracht van de Britisch Tourist Board en aangeboden aan Shirley Bassey om het op te nemen. De bedoeling hierachter was om Londen weer onder de aandacht van de toeristen te krijgen, wat in die jaren blijkbaar nodig was.

Het is de Britse variant op "Geef Mij Maar Amsterdam", alle voor toeristen interessante bezienswaardigheden worden in dit nummer opgesomd en bovenal hoe leuk en gezellig Londen is, zelfs in de regen, dit alles als bigband show nummer

Shirley manoeuvreert zich in de bijbehorende videoclip door de straten van Londen om alles nog eens extra luister bij te zetten, op het singlehoesje zijn fragmenten daaruit te zien.

Ondanks dat Shirley het nummer destijds in verschillende programma's zingt wordt het geen hit. Met het toeristenverkeer is het in Londen sindsdien best goed gekomen. London here I come!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten