dinsdag 5 juni 2012

Lanai

Lezers van mijn blogjes hebben regelmatig het voor hen onbekende woord 'lanai' voorbij zien komen, zijn gaan googelen en komen dan uit bij één van de eilanden van Hawaii. Verder zoeken levert dan de betekenis op die ik er mee bedoel, namelijk een veranda/patio die semi inpandig is, of deel uit maakt van de woonruimte en (gedeeltelijk) is overdekt.

Omdat het balkon van mijn woning het formaat heeft van een terras, je er vanuit de woonkamer op kijkt en betreedt, het een uitzicht biedt over een miniparkje met vijver, én het gedeeltelijk overdekt is mag ik er graag de naam lanai aan geven.

Ben ik zo'n man van de wereld die in zijn leven al tientallen lanai's heeft betreden, die minzaam glimlacht over de onwetendheid van anderen en dan met een dat-kun-jij-ook-niet-weten-blik uitlegt wat het dan is? Neen, niets van dit alles!

Ik ken de benaming 'lanai' uit de gisteren geblogde serie "Golden Girls" waarin je de dames regelmatig hoort zeggen dat ze even op de lanai gaan zitten of dat degene die iemand zoekt "out on the lanai" is.
Toegegeven hun lanai is wel even wat groter dan de mijne.





1 opmerking: