maandag 25 juni 2012

Reizen

Afgelopen weekend ben ik samen met vriend Jeroen naar Londen geweest, waar natuurlijk nog een blogje over komt, nu wil ik het hebben over het reizen an sich, zoals ik dat heb ervaren.
Omdat we vrijdagochtend vroeg gingen vliegen, was afgesproken dat ik donderdagavond al naar Jeroen in Leiden zou gaan. Naar Leiden is, vanuit huis,  normaal een reis van zo'n klein uur.

Maar donderdagavond barste er een heel kort maar hevig noodweer los, wat mij deed twijfelen om te gaan, maar omdat het vrij snel weer ophield om 21.00 uur toch vertrokken. Eenmaal aangekomen op station Rotterdam Blaak bleek al direct dat er van een zorgeloze reis geen sprake zou zijn, er was blikseminslag geweest en ik diende bij Rotterdam Centraal de trein naar Gouda te nemen ten einde daar over te stappen op de trein naar Leiden, daar aangekomen wees de dienstregeling uit dat ik éérst de trein naar Alphen aan den Rijn moest nemen, die net weg was wat een half uur wachten betekende, gearriveerd op Alphen zag ik dat de trein naar Leiden een kwartier vertraging had. Toen ik in de trein stapte die dus na een kwartier aankwam, bleek dat niet de juiste te zijn, zodat ik er ternauwernood nog kon uitspringen om uiteindelijk de juiste trein in te stappen om om 24.00 uur bij Jeroen aan te bellen, dit alles met koffer en tas.

's-Anderdaags moesten wij de trein van 5.30 nemen om op tijd op Schiphol te zijn voor onze vlucht, het was heerlijk om ook op de aangegeven tijden te vertrekken en aan te komen, rond 8.00 uur, plaatselijke tijd, landden wij op Londen City Airport, en gingen, na vriendelijke uitleg van de dame van de infobalie, smoothly met de DLR en de Tube richting ons hotel waar we vrij snel waren, zodat ik Londen City Airport boven Heathrow Airprot verkies.

Binnen Londen is het reizen met de Tube (metro) een snelle een over het algemeen aangename manier van reizen. (Probeer de spits te vermijden) De metro's komen binnen één tot vier minuten. Ideaal, behalve voor mensen slecht ter been, minder validen en ouders met kinderwagens.

De reis terug naar het vliegveld verliep ook weer goed, maar toen we wilden gaan instappen, was onze vlucht een uur vertraagd, naar later bleek door het weer boven de Noordzee. Eenmaal in het vliegtuig werden er veelvuldig excuses gemaakt door de stewards en de captain voor de vertraging, maar het lekkere flesje wijn en het heerlijke broodje maakten veel goed.
Thuis aangekomen had ik ook nog een excuusmail ontvangen van Air France/KLM voor de opgelopen vertraging. Keurig netjes vind ik

Dat is toch heel anders dan de treinconducteur die Jeroen  en mij ziet aankomen, Jeroen hoort roepen; "Kunnen we nog mee?" zonder iets te zeggen in de trant van 'Helaas niet, ik moet echt weg nu' de deuren sluit, gewoon omdat hij dat kan. Welkom terug in Nederland!



2 opmerkingen:

  1. het leven van een reiziger valt niet altijd mee maar ja je hebt het toch maar weer mee gemaakt he fijn dat je weer thuis bent tot woensdag met je verhalen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Misschien probeerde de conducteur het telepathisch over te brengen..?

    BeantwoordenVerwijderen