dinsdag 10 juli 2012

Beslissingen, beslissingen

Er zijn mensen die denken dat mijn leven als BA-er (Bewust Alleenstaande) gemakkelijk is, dat ik door het leven fladder zonder een zorg in de wereld. Dat beeld wil ik hier en nu even nuanceren.
Fladderen is gezien mijn huidige lichaamsgewicht al überhaupt niet mogelijk.

Neen, het leven van een BA-er is er één van passen en meten, wat kan wel wat kan niet, moet het zus of zo, doe ik dit of dat, een constant overleg met jezelf. Nu ik er dus uit was dat er weer gesport moest gaan worden en ik eigenlijk al een keus had gemaakt waar, drong zich toch een andere optie aan me op. Dan begint het voor,- en tegen lijstje in mijn hoofd, dus hoewel ik al bijna met 1 voet bij Noes binnen stond kies ik nu toch voor Fysiosport en Trainingscentrum, de enige tegenwerping was dat het iets duurder is dan Noes, maar daarentegen is het aan het eind van de straat, is het ook op zondag open en is er een intensieve introductie en begeleiding.

En dit laatste is wel van belang, want één van de redenen dat ik het sporten niet meer leuk vond was dat er geen resultaat meer was en dat is aan mezelf te wijten. De diehard BA-er kan zichzelf tot de orde roepen en dat heb ik bij deze gedaan. Lichtelijk eigenwijs als ik soms kan zijn heb ik nooit gebruik gemaakt van enige vorm van begeleiding omdat ik vond dat ik met zo'n staat van dienst als actief sporter het zelf allemaal wel wist.

Daar zal nu verandering in komen ik zal als was zijn in de handen van mijn toekomstige instructeur, als klei zal ik me laten vormen naar een ons van te voren besproken gezamenlijk doel.

Trouwens, één van de vele voordelen van het BA-erschap is dat er nooit iets op tafel komt waar ik geen trek in heb.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten