zaterdag 14 juli 2012

De melk kookt over

Als vroeger als kind je onderbroek per ongeluk boven je broek uitpiepte was er altijd wel iemand die riep "De melk kookt over". Dit omdat ondergoed vroeger bij voorkeur wit was. 'Per ongeluk' zijn ook de sleutelwoorden in deze zin, want hoe anders is het nu.

Nu is het bon ton om júist een stukje, lees: het merk, van je boxer boven je broek te laten zien. Grappig is de oorsprong van dit fenomeen, het komt uit de gevangeniswereld, waar het als code dient, degene die z'n boxer een stukje boven z'n broek draagt geeft daarmee aan seksuele diensten te willen verlenen in ruil voor, sigaretten, extra eten of iets van dien aard.
Dát weten heel veel van die hippe jongens niet!

Buiten de gevangenismuren geldt die code dan ook niet natuurlijk en is het alleen maar een modeverschijnsel die ik wel grappig vind, mits het niet overdreven wordt. Er zijn namelijk bepaalde groeperingen die hun broek ergens met een riem op hun dijen bij elkaar houdt en dus heel veel boxer laten zien, het ziet er niet alleen stom uit, het zit volgens mij ook helemaal niet lekker.

En nu pas aan de kantinetafel hoorde ik iets wat ik in eerste instantie niet geloofde, maar nu is het ook van belang dat er onder de zwemshort óók een boxer wordt gedragen vanwege het randje wat er zeer noodzakelijk bovenuit moet komen. Een collega met opgroeiende jongens beaamde dat ten stelligste zijn zonen deden dat ook. Ik was verbijsterd.

Randje

Overdreven

En ja hoor, boven de zwemshort

2 opmerkingen:

  1. hey kanjer aangezien ik met de jeugd van tegenwoordig te maken heb wist ik al het een en ander zoals ook een duur onderbroek onder een zwemshort etc.. en ik moet toegeven het staat niet iedereen maar ik vind het wel wat hebben,

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De term 'Je/De Melk Kookt Over' heb ik voor het laatst gehoord in de tijd dat de onderbroeken buitendragers van nu nog niet eens geboren waren. Wellicht dat ik het daarom geen gezicht vind. Maar óók ik vind het wel iets hebben: iets belachelijks. ;o)

    BeantwoordenVerwijderen