donderdag 12 juli 2012

....en ik voelde dat het goed was.

Gisteren mijn intake gehad bij m'n nieuwe sportschool, de jongen die de intake afnam en nu mijn schema gaat maken was dikker dan ik, dus hoe serieus hij mijn verlangen om kilo's kwijt te raken nam weet ik niet. Ik behoor tot de groep 40 tot 59 jarigen, ik vind dat een ruime groep, zeker als er voor die groep een soort 'gemiddelde' is van hoe de verhouding lengte/gewicht/vet zou moeten zijn.

Niettegenstaande zit ik aan de, zoals hij het voorzichtig meldde, 'bovengrens'. Dus obesitas, maar nog niet morbide, zeg maar. Bovengrens dus, nog net toelaatbaar, maar mijn  BMI was veel te hoog,  hoe dat dan kon snapte hij ook niet helemaal. Dat bedoel ik dus met het indelen van groepen met een gemiddelde. Ik ben zeker geen gemiddelde, dat bleek maar weer.

Vanaf nu wordt het ook persoonlijker, want er wordt voor mij een schema gemaakt waarmee ik aan de slag kan een combi van cardio en gewichten, gisteren al een klein rondje gemaakt en vanaf zondag gaat het dan echt beginnen met m'n eigen schema. Na een aantal weken wordt er gekeken of er resultaat is.

Toen ik weer zo bezig was voelde ik dat ik de juiste beslissing had genomen.
Onderstaande foto laat zien hoe de progressie kán gaan.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten