zondag 15 juli 2012

Entrepreneur

Ik kwam er achter dat er CD's uit mijn CD-collectie ontbraken waarvan ik me afvroeg hoe ik heb kunnen leven zónder, meestal zijn dit exemplaren die niet meer zo heel gangbaar zijn en waarvoor je enige moeite moet doen om ze te vinden, voor een leuke prijs, dat laatste is wel van enig belang.

Zaken als de Platenboef of Concerto in Amsterdam bieden daarin wel eens soelaas, en vergeet het Wereld Wijde Web niet met een paar klikken heb je zo iets besteld. zelfs van de andere kant van de wereld. Laatst was m'n tripje naar Londen ook goed voor enkele door mij gewenste exemplaren.

En sinds vandeweek heb ik Marktplaats weer (her)ontdekt. Ik had daar in het verleden wel eens wat kunnen vinden en zelfs ook zelf wat aangeboden en verkocht op muzikaal gebied, en nu had ik zomaar 10 aanbieders gevonden met voor mij interessante aanbiedingen.

Met de meeste aanbieders verloopt zo'n contact vrolijk en soepel zodat ik de aankomende week een aantal pakketjes kan verwachten. Maar er zitten altijd mensen bij die niet zo goed weten hoe 'het spel' gespeeld moet worden. Je hebt de keuze als aanbieder om zelf een prijs te bepalen of om geïnteresseerden te laten bieden. Als je voor dat laatste gekozen hebt, kun je een bod te laag vinden en dat meedelen, maar je moet dan niet het bedrag noemen wat je wilt hebben, kies dan voor mogelijkheid 1.
En het ligt ook aan de manier waarop natuurlijk, één verkoper deed dat op zo'n leuke manier dat ik dacht: 'Ach die 2 Eurie meer is ook niet duur voor deze CD'

Maar nu is ook de entrepreneur in mij weer ontwaakt en heb ik mijn kratje met CD's die over zijn eens nagekeken en zelf nu ook weer wat te koop gezet op Marktplaats. Ben benieuwd, mijn prijsklasse lijkt in het wat hogere segment te zitten, maar de verzending binnen Nederland zit al bij de prijs in, en sommige CD's zijn best bijzonder, die zijn wat meer waard dan andere.

Eerste pakketjes al ontvangen.

2 opmerkingen:

  1. Ik zou het eigenlijk ook moeten doen. Mijn spullen via Marktplaats verkopen, maar ik heb nooit zin om de dingen in enveloppen te doen en naar het 'postkantoor' te brengen. Misschien toch maar weer eens proberen....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. CDtjes kun je makkelijk versturen zonder de gang naar het postkantoor te maken.

      Verwijderen