maandag 2 juli 2012

Herinnert U zich deze nog? #12


BIG MOUTH & LITTLE EVE
"UNCLE"
1975
Aantal weken: 7
Hoogste positie: 3




Nadat het duo Mouth & MacNeal (Willem Duyn en Sjoukje van 't Spijker) uit elkaar waren gegaan omdat er geen twee mensen waren die slechter bij elkaar pasten dan zij (Onlangs is er een boek verschenen over Mouth & MacNeal: Duo Tegen Wil En Dank" ), ging Sjoukje solo onder de naam Maggie MacNeal en begon Willem een nieuw duo met Ingrid Kup onder de naam Big Mouth & Little Eve. Hun eerste single "Uncle" was meteen een grote hit.

Voor mij is het altijd een bijzonder plaatje gebleven omdat ik destijds van mijn zakgeld singletjes kocht en ik de moeilijke keus moest maken tussen deze en "Paloma Blanca" van de George Baker Selection, ik koos voor "Uncle". Nog zie ik me in de winkel worstelen met de keuze en zag een volwassene die zomaar beide singles kocht! 'Kon ik dat maar!' dacht ik toen
Hoe anders is het nu voor de kids, een druk op de knop en je download....

Dit duo ging in 1978 uit elkaar, niet omdat ze ruzie hadden, in tegendeel, Willem en Ingrid trouwden zelfs. Willem ging daarna onder zijn eigen naam verder met Nederlands repertoire en ook Ingrid ging solo en had met name in Duitsland succes door enige thema's van Krimi's te zingen.

Op 4 december 2004 is Willem op 67 jarige leeftijd overleden aan een hartstilstand. Over hoe het nu met Ingrid gaat en wat zij nu doet is niets te vinden.

1 opmerking:

  1. Toen ik 15 was zong hij bij het holland kwartet,op de kermis van uitgeest heb ik hem toen een likje van mijn ijsje gegeven,het was toen een knappe man.alle meisjes waren verliefd.Rika

    BeantwoordenVerwijderen