dinsdag 17 juli 2012

Hou op!!

Ja, het is al half juli, en er is hier in Nederland nog niet veel 'zomer' geweest. In deze maakbare maatschappij waarin mensen vinden dat ze recht hebben op zon, waarin nog maar weinigen met teleurstellingen kunnen omgaan, waarin de eerste zin die kinderen kunnen zeggen: "Ik wil dat hebbáááh" is, wordt nu al vanaf ergens in april alleen maar gemopperd, gezeurd, gezeikt, geklaagd, gekankerd, gezeverd, geouwehoerd over het weer.

Hou er mee op!!! Het heeft geen zin, het weer veranderd er niet door, sterker nog door al die negativiteit die dat oproept acht ik de kans groot dat de natuur dat oppikt en de zomer daardoor gewoon overgeslagen wordt. Het weer is (gelukkig) één van de weinige dingen die mensen niet naar hun hand kunnen zetten, deal er dan ook gewoon mee, neem het zoals het komt en pas je er aan aan.

Ook als het regent zijn er genoeg leuke dingen te doen, wees daar eens creatief in en laat je humeur niet van het weer afhangen, niets is zo dom dan je gemoedstoestand te laten bepalen door iets waar niemand wat aan kan doen.

3 opmerkingen:

  1. Wat een boze blog vandaag :-$, er hangen blijkbaar donkere wolken boven je pen deze zomer. Maar je hebt wel gelijk, wacht maar totdat het hier warm wordt. Na twee dagen 25+ hebben we weer discussie over droogte, mislukte oogsten en oververhitte medelandgenoten ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En nu blijkt er een protestmars te komen tégen het slechte weer.
    De mensheid wordt langzaam aan gek.

    BeantwoordenVerwijderen