maandag 23 juli 2012

Vooruitgang?

Dit weekend is er in Egypte een nieuwsstation begonnen 'Maria TV'. Programma's worden gemaakt door vrouwen voor vrouwen. De mensen achter het nieuwsstation Maria TV willen laten zien "dat er ook succesvolle vrouwen zijn die boerka's en nikaabs dragen."

Iedereen die werkt bij het station, zowel voor als achter de camera, draagt de bedekkende kleding. Zelfs alle gasten of inbellende correspondenten moeten vrouw zijn.

Onder het regime van Mubarak mochten vrouwen niet met een hoofddoek op televisie verschijnen. Bij Maria TV is dat precies omgedraaid. Als ze een vrouw interviewen die normaal gesproken niet rondloopt in een nikaab, kan ze kiezen: nu wel volledig gesluierd, of het gezicht wordt onherkenbaar gemaakt.

Nu er dan voorzichtig een andere wind waait door Egypte, vind ik het een prima initiatief dat er een zender is die door vrouwen wordt gerund, alleen zou het echte progressie zijn als ze vrouwen laten zien zoals zij zélf kiezen door het leven te gaan, zonder hoofddoek, met hoofddoek, in boerka of nikaab. Diversiteit dus, nu worden vrouwen die geen allesbedekkende kleding dragen gediscrimineerd. 'Maria TV' zou dan een nieuwsstation zijn voor álle Egyptische vrouwen.
Er is nog een lange weg te gaan.





2 opmerkingen:

  1. Dat vrouwen dit mogen is al een stap in de goede richting. Nu nog het beleid van bedrijfskleding aanpassen..

    BeantwoordenVerwijderen