dinsdag 3 juli 2012

Vrolijk

Sommige mensen hebben zo'n positieve uitstraling dat je er vrolijk van wordt. Op mijn werk werkt een jongen die áltijd lacht, no matter what. Ik vind dat bewonderenswaardig, hij is Grieks dus je zou denken dat er voor hem weinig te lachen valt, aan de andere kant hij woont hier en niet daar.

Van wie ik ook vrolijk word is astronaut André Kuipers, ik heb niets met ruimtevaart, maar het afgelopen half jaar kwam hij zo nu en dan mijn huiskamer binnen vanuit de ruimte en zijn altijd vrolijke gezicht gaf me dan een blij gevoel, bijzonder dat sommigen dat aan zich hebben kleven.

Ook hoe de man gisteren na een soort van wedergeboorte uit de capsule kwam glijden en in een bedje werd gelegd na gestopt te zijn van een snelheid van zo'n 30.000 KM per uur, meteen die lach en het nuchtere : "Schat, ik ben er weer" tegen zijn vrouw aan de telefoon.

Ik zeg wedergeboorte, en in veel opzichten is dat ook zo, hij moet weer leren lopen, opnieuw vast voedsel leren eten, zo'n ruimtereis is nogal wat. Maar alle lof voor hem en zijn kompanen ik vind het helden, ik doe het ze niet na, ik vind een vliegtuig al een hele gebeurtenis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten