vrijdag 3 augustus 2012

Uitputtingsslag

Toen ik vanmorgen begon met het jaarlijkse opruimen van de garderobe kon ik niet vermoeden dat dit ruim een hele dag in beslag zou nemen. Ik dacht dat ik vorig jaar al grondige opruiming had gehouden en dat het nu daardoor dus mee zou vallen.
Hoe weinig wist ik. Blijkbaar had ik vorig jaar veel kleding bewaard onder het mom 'Je-kan-nooit-weten' waarachter dan een diversiteit aan uitvluchten gezet kan worden om iets niet weg te doen, variërend van 'daar kan ik vast nog wel weer eens in' tot 'dat gaat heus wel weer eens in de mode komen'.

Je kan ieder willekeurig damesblaadje openslaan, als het over het opruimen van de garderobe gaat staat er altijd: "Heb je het lang niet aangehad, dan kun je het gerust weg doen". Dat heeft ooit één iemand verzonnen, en nu papegaait iedereen dat na. Als ik dat zou doen zou ik alleen mijn werkuniform overhouden en wat t-shirts en joggingbroeken. Ik ben van een heel ander standpunt uitgegaan.

Pas ik het nog?, zo niet, meteen weg doen, het heeft geen zin kleding in de kast te houden met een zgn. wensmaat. Die je toch nooit (meer) krijgt
Zo ja, stelde ik me de vraag of het iets was wat ik aan zou doen naar een etentje/bezoekje/verjaardag of dat ik er door anderen in gezien wilde worden, was het antwoord op beide stellingen negatief dan ging ook dit kledingstuk rücksichtslos weg.

Leuk aan deze uitputtingsslag is dat ik kleding tegen kwam waarvan ik het bestaan niet vermoedde en ook kleding met nog kaartjes er aan, die ik dus nog niet aangehad heb. Erger is dat je kleding tegenkomt met een hoog 'waarom' gehalte. Waarom heb ik dat ooit gekocht en vreselijker nog ook aan gehad?

Ondanks de vele uren werk, ben ik blij dat ik het gedaan heb en ik heb zelfs een stukje ruimtewinst geboekt voor de schoenenkast die vol was, ik heb een enclave gemaakt in de garderobe voor de All Stars en All Stars-achtige, zodat er weer ruimte is in de schoenenkast voor nieuwe schoenen.
Weg er mee!











Waarom???




All Stars-enclave

Geen opmerkingen:

Een reactie posten