maandag 3 september 2012

De rode sok

In de 25 jaar dat ik zelf mijn wasgoed doe, zijn er hooguit 2 of 3 'ongelukjes' gebeurd. Ik durf te zeggen dat ik er heel precies in ben, nooit te heet wassen, de juiste verdeling in wit en gekleurd, altijd aan de binnenkant strijken (heb dat laatste op de harde manier geleerd).

Maar gisteren heeft het dan toch kunnen gebeuren, terwijl mijn gevoel me al zei om het niet te doen, maar omdat de wasmand dan lekker helemaal leeg zou zijn ben ik tegen mijn gevoel ingegaan met als resultaat één roze boxer, een paar roze sokken en een gloednieuw, prijsloos designershirt die zaterdag zijn première beleefde op het exquise diner van Rick en Christian heeft nu ook een roze kleur aangenomen.

Natuurlijk was het geen rode sok die de boosdoener was, dat bedoelde ik spreekwoordelijk, want wie heeft er anno 2012 nou nog rode sokken, maar het was het bordeauxrode bedtextiel die de ramp veroorzaakt heeft, ondanks dat het al eerder was gewassen. Direct na de ontdekking de roze spullen nóg maar eens gewassen, maar het heeft niet mogen baten.

De aloude tegeltjeswijsheid "Een ongeluk zit in een klein hoekje" is hier maar weer eens bewaarheid.

3 opmerkingen:

  1. Ach denk maar zo mooi roze is ook niet lelijk van de man in black

    BeantwoordenVerwijderen
  2. nu ja jo het ziet er wel egaal uit dus kun je het toch nog dragen volgens mij en hoe vaker je het wast hoe lichter het woord dan is het tegen de tijd dat je het afdankt weer wit

    BeantwoordenVerwijderen