dinsdag 30 oktober 2012

D'accord

Voor het eerst sinds 1967 is er op relatief snelle wijze een regeerakkoord bereikt, Mark Rutte en Diederik Samsom hebben dat voor elkaar gekregen door, zoals dat in een goede democratie hoort, compromissen te sluiten. Ik had ook verwacht dat het niet heel lang zou gaan duren ondanks dat beide partijen veel van elkaar verschillen, maar met twee compromissen sluiten gaat nu eenmaal sneller dan met drie of, godbetert, met vier of meer partijen.

Er moet flink bezuinigd worden daar is iedereen het wel over eens, en er wórdt met dit akkoord ook flink bezuinigd, beide partijen hebben wat moeten inleveren en hebben wat gewonnen, en ondanks dat er voor mij persoonlijk ook betere en mindere kanten aan dit akkoord zitten ben ik over het algemeen tevreden met wat ik voorbij heb zien komen. Ultra rechtse en ultra linkse kiezers zullen waarschijnlijk weer moord en brand schreeuwen dat ze hun vertrouwen beschaamd zien of iets dergelijks, maar niemand krijgt voor 100% zijn zin, deal daar mee.

Hilarisch vind ik wel dat de zure wijven die steevast roepen dat er te weinig vrouwen als minister worden aangesteld in het bijzonder en dat er te weinig vrouwen op een toppositie zitten in het algemeen de mond worden gesnoerd door de keuze van Jeanine Hennis-Plasschaert als minister van defensie. Zij wordt de baas van al die alphamannetjes in de krijgsmacht.
Die dames, herkenbaar aan de hangende mondhoeken, hebben het nooit over het eigen gebrek aan kwaliteit of ambitie, maar altijd over het 'glazen plafond' of  'old boys network', ze kunnen nu gerust zijn, hun strijd zit er op, Jeanine is degene die met een gemanicuurde vinger met rood gelakte nagel toegang heeft tot de, eveneens, 'rode knop'. Een mooi resultaat van 40 jaar "Wij vrouwen eisen".

Het nummertjesapparaat is al in gereedheid gebracht in de Tweede Kamer voor de oppositie, die al in de rij staan om dit regeerakkoord met alles wat in hun vermogen ligt met de grond gelijk te maken, alsof ze het zelf beter zouden doen. Ik zou het heel stoer vinden als iemand van de oppositie zou zeggen: "Wat fijn dat jullie er zo snel zijn uitgekomen, en wat goed dat jullie nader tot elkaar zijn gekomen, in plaats van de boel te vertragen met ellenlange debatten zal ik dit beleid steunen en hopen dat we hierdoor sterker uit de crisis komen"
Maar zo is het spel niet, zo wordt het niet gespeeld.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten