vrijdag 12 oktober 2012

Vreemd seizoen

Vorig jaar waren de voorstellingen die theatervriend Harry en ik wilden bezoeken keurig netjes over het gehele theaterseizoen verdeeld, iedere maand hadden we wel een voorstelling. Dit jaar was het anders, de uitgekozen producties concentreerden zich vooral in de maanden maart en april.

In december zouden we onze eerste gang naar het theater maken voor de show van Ruth Jacott, maar zoals ik een aantal blogjes terug al schreef was rampspoed haar deel, en is ze na een val voorlopig even uitgeschakeld.

Van de week kreeg ik een mail van het theater met de mededeling dat Karin Bloemen geen kans heeft gezien haar aangekondigde show "Witte Nar" op tijd af te krijgen en ze deze voorstelling doorschuift naar het volgend seizoen, ze komt wel, samen met pianist Cor Bakker, en zal nummers gaan vertolken van verschillende diva's door de jaren heen. Ik vind het dapper en eerlijk van Karin dat ze deze beslissing neemt, creativiteit laat zich niet dwingen en ze neemt haar publiek en zichzelf serieus door niet dan maar een ten dele gelukte show op het toneel te brengen, maar te gaan voor kwaliteit. Ik wil er volgend jaar zeker bij zijn en zal dit seizoen gaan genieten van haar vertolkingen van verschillende beroemde songs





  Karin over haar besluit:
“Het afgelopen theaterseizoen is ontzettend druk geweest. Een jaar dat veel meer tijd en energie heeft gevergd dan gedacht, waardoor ik die tijd en energie niet in het maken van Witte Nar heb kunnen steken. Ik ben dan ook nog lang niet zo ver met de ontwikkeling van de voorstelling als dat ik zou willen en moeten zijn. De voorstelling gaat er komen, maar met een jaar uitstel.
Om het publiek, dat voor een groot deel al kaartjes gekocht heeft, niet teleur te stellen, kom ik graag samen met Cor Bakker toch naar de theaters. Met een voorstelling die gebaseerd is op de speciale avonden in Carré, waarin ik een ode zal brengen aan een hele reeks grote artiesten. Ondanks de teleurstelling van het moeten uitstellen van Witte Nar, verheug ik me toch op het spelen van Diva(‘s), omdat het in de huid kruipen van inspirerende grootheden uit het verleden altijd erg leuk is om te doen...”

 
Vandaag kreeg ik post over de voorstelling van Ruth die is nu gepland op 7 maart, zodat we in maart in 10 dagen tijd naar 4 voorstellingen gaan. Ik hoop voor ons en natuurlijk voor de optredende artiesten dat er verder geen veranderingen meer plaats zullen vinden.


3 opmerkingen: