zaterdag 24 november 2012

Brei de koninklijke familie


De fondslijsten van de diverse uitgevers, waarin ze hun in het aankomende voorjaar uit te komen uitgaves presenteren, worden weer verstuurd. Allereerst valt op dat door het grote succes van de "50 Tinten" trilogie er opeens meerdere dames, al dan niet in de menopauze, aan die serie gerelateerde boeken hebben geschreven en vaak ook in drie delen, er is een duidelijke markt aangeboord, en ook weer heroverd, want zo nieuw is het allemaal niet, al jaren zijn er dit soort boeken en die worden nu allemaal weer herdrukt, waaronder het al in 1954 gepubliceerde boek "Histoire d'O" wat in 1969 in het Nederlands werd vertaald als "Het verhaal van O."

Daarnaast betekenen de ruim twee planken met boeken over cupcakes die ik nu heb staan niet dat die markt is verzadigd, in tegendeel, naast nóg meer boeken over taarten en cupcakes komen er ook boeken over o.a. fondantdieren, macrons, whoopies, cakepops, calissons en lollycakejes.

Maar het summum vond ik wel de uitgave die uitgeverij Karakter ons in het vooruitzicht stelt, na kerstballen en paaseieren breien komt er nu een boek met de titel "De Oranjes. Een uitgeBREIde geschiedenis" Men kan met dit boek de leden van de koninklijke familie breien, ik herhaal, men kan met dit boek de leden van de koninklijke familie breien.
Laat dit even op je inwerken.

Niet zomaar iemand heeft dit boek, ja een BOEK (80(!) pagina's), geschreven. Fiona Goble schijnt een 'autoriteit' te zijn op het gebied van gebreide poppen. Die vrouw zal heel trots in het leven staan: "Ja, maar ík als autoriteit in de wereld van de gebreide pop...."
Ze heeft de Britse koninklijke familie al gebreid, en nu dan de onze, maar tot hoever reiken haar ambities? Dat is natuurlijk de vraag die op ieders lippen ligt, stopt zij niet eer ze álle royalty van Europa heeft gebreid? Is ze stiekem al aan het oefenen om ook buiten de Europese grenzen voet aan de grond te krijgen? Ik kan daar 's-nachts wakker van liggen.

Hoe is dit nieuws in de Eerste Familie van Nederland ontvangen? Is er vanwege deze aankomende uitgave een klein feestje geweest? Heeft de Rijksvoorlichtingsdienst eerst hun fiat moeten gegeven? Zal Beatrix zichzelf gaan breien? Heeft ze haar collegaatje Elizabeth al verwittigd? "Meid, wij worden ook gebreeën! Zullen we snel weer een staatsbezoek doen, dan gaan we elkaar breien"

Ik ben ook zo benieuwd: in godsnaam wie koopt dit boek?



11 opmerkingen:

  1. Geweldig!! Ik kan niet wachten...
    ... om mijn moeder dit boek cadeau te doen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wauw! Waar kan ik deze kopen? Bol.com heeft m nog niet......

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb net ook al op bol.com gezocht.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn laatste vraag is hiermee beantwoord :-).Het boek moet nog uitkomen, uit mijn hoofd in maart. Zou Miss Goble meer hebben geweten dan wij, dat het boek precies uitkomt met de troonswisseling?

      Verwijderen
  4. en dit begrijp ik totaal niet
    inderdaad de koningin had gelijk.... het is tijd voor een nieuwe generatie...
    wildbreien was toch al weer uit??

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Voor iemand die bij de nieuwe generatie hoort zou je toch beter op de hoogte moeten zijn van de dingen die in deze tijd spelen. Nee wildbreien is ook nog niet uit! Ik denk dat jij ouderwets achter loopt Harry.

      Verwijderen
  5. De dame heeft al meer gebreid dan alleen poppetjes. Ze heeft ook de ark van noach gebreid en een complete kerststal. Bovendien maakt ze regelmatig patronen voor diertjes, knuffelmonsters an andere poppetjes.
    Ik vind het hilarisch en ga zeker het boek bestellen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Breien is niet uit. Breien is hartstikke hip. Mijn vriendin heeft een handwerkwinkel en kan de wol en breinaalden niet aanslepen. Niet alleen de dames maar ook de teeners komen in haar winkel om hun wol te kopen voor hun eigengereide "Alain Clark" muts. Beanies heten die dingen. Nee breien is zeker niet uit. De 25 breiboeken over de Oranjes waren binnen een week uitverkocht.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik!! Gewoon voor de fun :))! Bea is al af, hi hi!

    BeantwoordenVerwijderen