maandag 19 november 2012

En bezuinigen zullen we!

Het regeerakkoord kan in één woord worden samengevat: bezuinigen. Prima, ik doe daar direct aan mee. Heb mijn zorgverzekering voor 2013 die zaterdag in de brievenbus lag eens onder de loep genomen, en daar flink in gestreept. 

Aanleiding was mijn bezoek aan de tandarts afgelopen oktober waar de assistente mij er op wees dat ik best wel hoog verzekerd was voor de tandarts en eigenlijk nooit iets noemenswaardigs had. Tot die tijd had ik er nooit zo over nagedacht.

Ik nam haar tip ter harte, en kwam tot de conclusie dat ik, gelukkig, nooit gebruik heb hoeven maken van enorme medische kosten, een bezoekje aan de huisarts zo nu en dan daargelaten en zelfs die zei: "U zie ik hier niet vaak".

Er was een tijd dat je nog geld terug kreeg als je geen aanspraak had gemaakt op vergoedingen, maar dat is al wat jaren geleden. Het eigen risico is enorm verhoogd naar €350,-. In de basisverzekering zit al vrij veel dus ik ga vanaf januari op de rand leven met een afgeslankte vorm van zorgverzekering, scheelt echt heel veel. Meneer Rutte kan trost zijn op me.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten