dinsdag 20 november 2012

Het komt dichterbij dus....

.....vindt de paus dat hij er ook maar eens wat van moet zeggen, de door velen gevreesde datum van 21 december 2012. De kalender van de Maya's eindigt dan en er doen veel verhalen de ronde dat de wereld dan maar ook meteen ophoud te bestaan. Als je op dit linkje klikt kom je op mijn blog van 1 januari van dit jaar en daar heb ik al het één ander gemeld over die voorspellingen.

De paus roept op vooral geen geloof te hechten aan waarschuwingen van doemdenkers, volgens hem wil Jezus niet dat zijn volgelingen nieuwsgierig zijn naar voorspellingen over 'de dag des oordeels'.
Dat Jezus tijdens zijn korte leven uitsluitend in voorspellingen sprak, daar hebben we het nu maar even niet over.

Nu de paus zegt dat we dat níet moeten geloven, maak ik me pas echt zorgen. De man is voormalig nazi, is hoofd van een kerk vol leugens en bedrog, sprak pas écht over het walgelijke kindermisbruik in de katholieke kerk toen hij er niet meer om heen kon en probeerde zelfs toen vergiffenis te vragen voor de viespeuken, veroordeeld tegelijkertijd wel homoseksuele volwassenen die er zelf voor kiezen, en verwerpt het gebruik van condooms in landen waar aids doodsoorzaak nummer één is.
Dus al dat sajut zegt dat we ons er vooral niet druk om moeten maken, krijg ik argwaan en ben op mijn hoede.
Het lot wil dat ik op die bewuste dag vrij ben. Ik vraag me trouwens af wat de wereldleiders inclusief de paus op die dag in hun agenda hebben staan.

Iets anders waar ik me over verbaas is dat er naar verwachting 90.000 (!) mensen op 21 december een grote manifestatie bij gaan wonen in Guatemala-Stad voor het geval de wereld vergaat.
Wat is het idee daar achter? Blijft dat gespaard? Hebben de Maya's specifiek die plek genoemd?Gedeelde smart is halve smart? Verwachten ze daar de komst van iets of iemand? Menen ze dat door die manifestatie de wereld zou denken: "Nou dan maar niet"? Ik snap er niks van.

1 opmerking:

  1. wat weer heerlijk scherp... en ik heb ook al dat stukje uit de krant gehaald voor een blogje maar je bent me voor en schrijft het veel mooier

    BeantwoordenVerwijderen