maandag 26 november 2012

Mokkaschuimtaart

Afgelopen zaterdag kwamen vrienden Ruud en Remco eten en ik wilde mijn culinaire horizon eens verbreden. Ik waagde het zomaar om gerechten te kiezen die ik nooit eerder gemaakt had, soms moet je jezelf eens uitdagen in het leven.

Voor het dessert had ik gekozen voor een mokkaschuimtaart, een essentieel ingrediënt voor deze ijstaart was mokkaschuim, in het recept werd gesproken over een zakje met de bekende schuimtoefjes die er naast de mokkavariant ook in roze en wit zijn te krijgen. In mijn verbeelding zou ik die ook zo uit het schap bij Albert Heijn kunnen pakken. Dat bleek een ernstige misrekening.

Achtereenvolgens ben ik geweest bij: Albert Heijn, Lidl, Jumbo, Jamin, Hema, Xenos (ik was desperaat), grote Albert Heijn, banketbakker, Zeeman (ondertussen huilde ik) Nergens!
Zonder dat daar enige ruchtbaarheid aan gegeven is, is het mokkaschuim uit de schappen verdwenen!
Zelfs de roze en witte variant, behalve bij Jamin in een zakje gemengd, heb ik verder ook nergens gezien.

Nu ben ik niet voor één gat te vangen, en had ik al gedacht aan mokkamerengue als vervanging, maar van de taart afmaken met leuke mokkatoefjes kon dan geen sprake meer zijn. Ik wist ook dat V&D die verkochten op de afdeling chocolaterie. Die afdeling was bij ons juist opgeheven, zodat ik naar de binnenstad moest om ze te scoren, wat uiteindelijk ook lukte.

De taart gemaakt en met een scheut Amaretto er in was het een waardige afsluiting van het etentje.

Jumbo mokkaschuim, maar Jumbo
had het niet!

Merengue


Een punt van de uiteindelijke taart.


2 opmerkingen:

  1. het eind resultaat mag er zijn hoor ziet er lekker uit

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wow wat ben jij goed met het verzinnen van oplossingen en wat doe jij hier veel voor heerlijk.. ik kom snel eten
    :-)

    BeantwoordenVerwijderen