woensdag 7 november 2012

Wees gewaarschuwd!

Er lag een enveloppe in de brievenbus van de woningbouw, zonder postzegel en met de hand geschreven mijn straatnaam en de nummers uit mijn woonblok. "" Aha", dacht ik, "Ze gaan nu eindelijk mijn voordeur verven die er al sinds de zomer geschuurd bij staat."

Dit bleek echter niet het geval, bij het schilderen is gebleken dat er op een aantal plaatsen sprake is van houtrot. De houtrotproblemen doen zich vooral voor bij de kozijnen aan de straatzijde van de woningen van de bovenste woonlaag. Ik woon niet aan de straatzijde en ook niet op de bovenste woonlaag. De schilderswerkzaamheden kunnen pas weer doorgang vinden als de houtrotproblemen zijn aangepakt.

Er moeten 'borstweringspanelen' verwijderd worden, en die blijken asbesthoudend te zijn.
"Ik mag naar een hotel!" dacht ik, dit bleek geenzins het geval, uitvoerig werd uitgelegd dat het geen kwaad kon voor de gezondheid en dat er een gecertificeerd saneringsbedrijf ingeschakeld gaat worden. En uitsluitend aan de bovenwoningen, dus niet bij mij.
Maar waar de brief mee afsloot heb ik wel even om gelachen:

Wat u in ieder geval kunt verwachten is dat u mannen in witte pakken ziet lopen. Dit heeft altijd een bevreemdend effect maar is voor de uitvoerders van het werk noodzakelijk om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren.

Dat wij dus niet denken: "O mijn God ze zijn gekomen en het is nog geen 21 december, zoals
de Maya's voorspeld hebben!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten