vrijdag 9 november 2012

Zwartrijden

Er zijn mensen die de €2.35 (of iets daaromtrent) wat het kost om met de metro te reizen te veel vinden en daarom de poortjes die je met een geldig OV-kaartje kan openen intrappen of inbeuken wat tot vele duizenden Euro's aan schade kan leiden. Persoonlijk lijkt het me nogal sneu als je op die manier in het leven staat, het zijn veelal jonge mannen die dit doen en zij vinden dat stoer, ik vind je dan gewoon een loser. Als je dit gedrag wilt vertonen om indruk te maken op een meisje om haar te laten zien hoe 'cool' je bent, sla je de plank nogal mis, ik kan me geen enkel meisje met herseninhoud voorstellen die iets ziet in een gast die niet eens geld heeft voor een metrokaartje, maar goed er zullen in die kringen vast veel chicks zijn zónder herseninhoud....

En dan kan het zomaar ineens gebeuren dat er controle is en je gesnapt wordt, als je dan de man bent die je zo graag wilt zijn, neem je dit verlies en denk je:"Jammer, maar die kans zit er nou eenmaal in".

Dat gebeurt gek genoeg niet, nu zijn de meeste zwartrijders vrij primair qua reageren zijn doorgaans boos op de lucht in het algemeen en op alles met meer hersencellen dan zij zelf bezitten in het bijzonder, dus krijgen ze ondanks dat ze zelf de fout in zijn gegaan een woedeaanval of iets soortgelijks en gaan dan geweld gebruiken tegen de controleurs. Dan ben je echt een ongelofelijke lul.

Van de week heeft een 15 jarig zwartrijdend kind wat werd aangesproken door een RET-controleur deze tegen een rijdende metro geduwd. Helaas is het te laat om hem alsnog te aborteren, maar hij is wel opgepakt op verdenking van poging tot doodslag. Op dezelfde dag heeft een 26 jarige zwartrijder een RET-medewerker tegen zijn achterhoofd geslagen.

Ik blijf me verbazen over het feit dat deze éénhersencelligen zelf iets doen wat niet mag, en dan degene die ze er op aanspreekt mishandelen. En het gaat nogmaals om hooguit €5.- die ze dan willen uitsparen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten