woensdag 12 december 2012

Journaal/Koefnoen

Ik zat naar het Journaal te kijken, maar dacht opeens in het satirische programma ""Koefnoen" verzeild te zijn geraakt. Rob Trip vertelde over het woonwagenkamp Karosseer waar een criminele familie 1 miljoen, ik herhaal één miljoen euro verhuiskosten heeft ontvangen voor een verhuizing verplaatsing van 3 enorme chalets binnen de grenzen van het kamp.
Hier moest ik om gniffelen, soms gaan dingen zo alle perken te buiten dat apathische verbazing overgaat in lachopwekkend ongeloof.

Wáren het nou nog echte woonwágens geweest dan was het verplaatsen veel makkelijker gegaan, daar zitten namelijk wielen onder, maar de moderne woonwagenbewoner wil persé niet in een huis wonen maar wel in een chalet.(?) Hardop heb ik gelachen toen Rob vertelde dat de hele operatie 270.000 Euro heeft gekost, en de rest van het geld in de zakken van de familie is verdwenen.

Met gierende uithalen van louter pret hoorde ik verantwoordelijk wethouder Jacques Costongs (of was het Paul Groot als typetje?) deze ronduit belachelijke situatie rechtpraten en met droge ogen verkondigen dat er alweer 1 miljoen was gereserveerd omdat een nieuwe verplaatsing niet uitgesloten werd, en dat het niet uitmaakte dat het een criminele familie betrof. Nodeloos te zeggen dat deze man van de PvdA is.

En ik glee huilend van het lachen van de bank toen Rob Trip (of zag ik nou toch echt Owen Schumacher?) het onderwerp afrondde met de mededeling dat de vader van de familie niet thuis was omdat hij een gevangenisstraf van 5 maanden uitzit.

Toen ik weer was bijgekomen van deze hilarische sketch, bleek deze Koefnoen-scene realiteit.
Dit land is ziek, heel ziek.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten