zaterdag 22 december 2012

The day after

Als je dit leest dan is het in heel de wereld 22 december 2012 en zijn we er nog, of niet, want ik schrijf dit blogje een avond van te voren dan is het in o.a. de Verenigde Staten nog 21 december en als we al iets geleerd hebben van films met doomscenario's over invasies van buitenaardsen, het ineenstorten van de wereld en dergelijke, is het dat zulks áltijd begint in the good old USA.

Mensen blijven me verbazen, soms in de goeie zin van het woord, maar meestal niet, zo werd ik bijvoorbeeld wakker de 21e om 8 uur met op het journaal een DJ die zei: "Nou we zijn er nog er is niets gebeurd". 8 Uur 's morgens....

Die voorspellingen, mensen kunnen er niet mee omgaan, weinigen hebben zich er in verdiept, velen hadden hun mening klaar. Aan de ene kant mensen die arken hadden gebouwd, of naar een onbekend dorpje in Frankrijk waren afgereisd want uit een berg daar zouden UFO's verschijnen die hen zouden redden en aan de andere kant mensen met misplaatste arrogantie die menen dat niets de aarde zou kunnen overkomen en hun angst die zij er, in mijn ogen, toch voor hebben gingen overschreeuwen door heel nadrukkelijk hun ongeloof kenbaar te maken. Beide groepen fascineren mij.

De eerste groep heeft wel iets aandoenlijks, de aarde wordt verwoest, maar jouw bootje blijft gespaard, denk je en ik denk dat er misschien best aliens in die berg zijn, maar die zagen die treurige ordeloze troep aardlingen staan en dachten: "Die willen we niet op onze planeet, we houden ons stil".

De tweede groep zijn mensen die zich niet kunnen voorstellen dat iets ze ooit zal gebeuren, laat staan iets wat ze niet kunnen bevatten, dat is een grote groep. Iets wat ze niet kunnen waarnemen ís er ook niet. Tegenslagen in aardse zaken kunnen ze niet aan. Een bekende van mij behoort tot die laatste groep hij is door eigen toedoen in een vervelende situatie terecht gekomen, geeft daar iedereen de schuld van, en in plaats van handelen naar de nieuwe situatie is hij volledig immobiel geraakt in een staat van apathie terecht gekomen. Heel ernstig, want ook goede raad wijst hij categorisch van de hand.
Bij deze groep mensen valt nog heel wat te winnen.

Zelf was ik vrij de 21e en dat vond ik fijn, ik voor mij heb wel wat dingen ervaren die ik bijzonder vond, maar dat is mijn interpretatie het kan ook toeval zijn. Hoe het ook zij, ik voel positieve energie en dat is altijd goed natuurlijk!


2 opmerkingen:

  1. Weet je .... ik heb niks met dit soort voorspellingen. Hoewel ik er wel met mijn klas over heb gepraat. De sfeer was wat lacherig.
    Maar ik heb gisteren, ik denk net als jij, mijn zegeningen weer eens geteld en gedacht ..... wat als ? Eigenlijk best een positieve dag.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook ik heb wat dingetjes ervaren. Grappige, opmerkelijke dingen...

    BeantwoordenVerwijderen