Posts

Posts uit maart, 2012 weergeven

VerzuimReductie: al het menselijke is ons vreemd

Afbeelding
Sinds een jaar of twee doet het bedrijf waar ik werk zaken met VerzuimReductie, een commercieel (!) bureau die beloofd het ziekteverzuim terug te brengen. Als je ziek bent bel je naar dit bureau op en je krijgt dan een callcentermedewerker aan de telefoon, zonder enige medische kennis, die bepaald of de ziekmelding wel terecht is. Via de telefoon. Zelf vind ik dat iemand die dat kan een blauwe jurk moet aantrekken en in een hal in Tiel healings moet gaan houden. Ik had me ook voorgenomen dit te gaan zeggen mocht ik me aan de telefoon bij een ziekmelding onheus bejegend voelen.

Tot nog toe ben ik (gelukkig) nog niet ziek geweest, maar de verhalen van collega's over de werkwijze van deze commerciële instelling deden me bij voorbaat al positie innemen. De telefonistes gingen er in principe van uit dat iedere ziekmelding onterecht was, zo kwamen ze volgens veel collega's over,  medicijnen door de dokter voorgeschreven werden door een belmiep naar de prullenbak verwezen, mensen wer…

Toen en Nu: McGuire Sisters

Afbeelding
Begin jaren 50 kregen de zusjes Dorothy, Christine en Phyllis McGuire (geboren tussen 1928 en 1931) een platencontract. In hun carrière hebben ze voor 5 verschillende Amerikaanse presidenten opgetreden, als ook voor Koningin Elizabeth.
Ook waren ze frequent te gast in diverse Amerikaanse tv-shows, hoewel geen drieling waren de zussen altijd hetzelfde gekleed en identiek gekapt en werden hun gesynchroniseerde bewegingen en gebaren met militaire precisie uitgevoerd.
Plastische chirugie heeft ze alledrie er hetzelfde laten uitzien in de loop der jaren.

In Memoriam: Daniel Zamudio

Afbeelding
Vanochtend zag ik op Facebook dat vriend André een link naar een bericht had geplaatst waar ik van moest huilen, hij heeft er ook een blog aan gewijd. Ook ik wil over deze gebeurtenis bloggen.

Op 3 maart is in Chili de 24 jarige Daniel Zamudio door vier Chileense neonazi's aangevallen en 6 uur lang gemarteld. Ze scheurden zijn oor deels af, drukten sigaretten op hem uit en sloegen een fles kapot op zijn hoofd. Met de gebroken flessenhals kerfden ze hakenkruizen in zijn rug en borst. Ze gooiden grote stenen op zijn buik en benen, waardoor hij meerdere botten brak. Zij deden dit omdat Daniel homo was. Afgelopen dinsdag, 27 maart, is Daniel aan zijn verwondingen overleden.

Deze gebeurtenis heeft veel beroering gebracht in Chili, en Jaime Parada, woordvoerder van de Chileense homobeweging die voor gelijke rechten strijdt voor homosexuelen in Chili zegt dat de politici die de antidiscriminatiewet hebben afgewezen moreel verantwoordelijk zijn voor wat Daniel is overkomen en wat er gebe…

Herinnert U zich deze nog? #1

Afbeelding
CARL DOUGLAS "KUNG FU FIGHTING" 1974 Aantal weken: 13 Hoogste positie: 1
Dit was het eerste singletje wat ik zelf heb gekocht. Kung Fu was een rage, er was een serie op TV en bij Top Pop zagen we Carl Douglas, iedereen op school had het er over.

Oorspronkelijk was het nummer slechts bedoeld als B-kant. Na 2 uur er over gedaan te hebben om de A-kant op te nemen, werd "Kung Fu Fighting" in de laatste 10 minuten studiotijd opgenomen in twee takes. Producer Biddu Appaiah herinnert zich nog dat het slechts om de B-kant ging en ze dus helemaal opgingen in de 'huh's en hah's, want wie luisterde er nou naar de B-kant? Robin Blanchflower van Pye-records hoorde beide nummers en wilde dat "Kung Fu Fighting" de A-kant werd. Een goede keus, na een langzame start werd het een wereldhit met 11 miljoen verkochte exemplaren.

Voor Carl Douglas overschaduwde deze hit de rest van zijn carrière, zijn volgende nummers konden nooit meer dat succes behalen. Carl is nu…

Het goede voorbeeld aka Opvoeden

Afbeelding
In de krant las ik het bericht dat agenten in Rotterdam een jongen hadden aangesproken die alcohol aan het drinken was in een speeltuin. Hij kon zich niet legitimeren, en in plaats van hem daarvoor te bekeuren gaven de agenten hem de gelegenheid om thuis zijn legitimatie te gaan halen.

Ik vond het mooi om te lezen dat hij terugkwam met zijn beide ouders, ik dacht deze mensen begrijpen het, die weten dat dit een leermoment is voor hun zoon en om de belangrijkheid ervan te onderstrepen gaan ze met hem mee om dit kleine vergrijp toch enig gewicht in de schaal te geven en om eventuele verleidingen voor veel grotere misstappen te voorkomen.

Ik dacht te snel, de ouders maakten beledigende opmerkingen naar de agenten en het kwam zelfs tot een handgemeen waarbij de agenten werden gestompt, gebeten en aan hun haren werden getrokken. Ik had meteen een beeld van dit gezin, iets Tokkieriaans/Flodderachtigs, zeker toen later in het artikel ook nog een grootvader kwam aanzetten die zich ook in het …

Happy returns en een nieuwe bewoner

Afbeelding
Vorige week zag ik ze al in de buurt rondscharrelen, het zwanenechtpaar dat drie achtereenvolgende jaren 'mijn' vijver goed genoeg achtten om er hun nest te maken en er in totaal 17 jongen groot te brengen. De laatste twee jaar hadden ze elders hun domicilie gezocht, maar nu zijn ze druk bezig om hun nest in orde te brengen bij de kleine vijver. Erg leuk, want de buurtbewoners en ik zijn er trots op. Één buurman geeft ze op een vast tijdstip eten, en dan staan ze beiden al bij het tuinhekje te wachten.

En sinds vandaag is er ook een nieuwe bewoner in de grote vijver gesignaleerd: Een schildpad.
Hij (of zij) lag heerlijk te zonnen tussen het riet. Daarnaast zijn ook de waterhoentjes en de eendjes druk bezig met hun nesten. Ik hou van de lente!


De Zangeres

Afbeelding
Met vriend Harry naar de musical "De Zangeres" geweest over het leven van Mary Servaes-Bey, beter bekend als de Zangeres Zonder Naam. De liedjes van de Zangeres zijn natuurlijk een feest van herkenning, en de rol van Mary wordt onnavolgbaar gespeeld door Ellen Pieters, die qua stemgeluid ongelofelijk dicht tegen de échte zangeres aan zit.
Toen Mary nog leefde en op TV kwam zag je haar, vanwege haar manke been, nooit lopen, ze stond er altijd al als ze werd aangekondigd, dit gegeven werd in de musical gehandhaafd, Ellen stond in haar rol van Zangeres van het open gaan van het doek, tot de toegift gewoon op haar plek en blééf daar. Ik vond dat een mooi uitgangspunt.

De verhaallijn was wat rommelig en niet per sé chronologisch, de makers wilden té veel vertellen in een gelimiteerd tijdsbestek en natuurlijk ook zoveel mogelijk liedjes van de Zangeres laten horen.
Een meisje doet auditie in een soort Idols achtig programma en zingt een lied van de Zangeres, als ze in de wachtrui…

Zomertijd

Afbeelding
Hoewel de lente net is begonnen doen de temperaturen al heel zomers aan, en dit weekend doet het ingaan van de zomertijd daar nog een schepje bovenop.

Ondanks dat ik me absoluut geen Einstein voel en ook zeker niet alles weet, heb ik wel het gevoel dat de mensen over het algemeen steeds dommer worden. Vandaag las ik in de krant weer iets wat dat gevoel bevestigd: Slechts 6 van de 10 Nederlanders weten dat als de zomertijd ingaat het 's ochtends later licht en het 's avonds later donker wordt, de rest weet niet wat het verzetten van de klok inhoudt

Hoe het komt weet ik niet, maar ik ben van mening dat al die infantiele, geestdodende troep die de commerciële zenders uitzenden daar voor een belangrijk deel oorzaak van zijn. Mensen die al lichtelijk verminderd toerekeningsvatbaar zijn, krijgen nog het laatste duwtje naar complete hersenloosheid.

Voor de zekerheid slipte ik op mijn werk de zomertijd zo hier en daar in de conversatie, en gelukkig wist iedereen van de hoed en de rand…

Tegeltjeswijsheid 29

Afbeelding

Kaneel uitdaging

Afbeelding
Van de mensheid heb ik over het algemeen geen hoge hoed op, zie hoe mensen zich in het dagelijks leven gedragen, lees in de kranten wat mensen elkaar aandoen uit naam van wat-dan-ook, en je begrijpt wat ik bedoel.

Nu is er na de internethypes Planking en Owling weer iets nieuws voor en door geestelijk invaliden verzonnen: Cinnamon Challenge. De bedoeling hiervan is dat je een eetlepel kaneelpoeder binnen één minuut doorslikt zonder daarbij te drinken.

WAAROM??

En alsof dat nog niet idioot genoeg is, moet dat worden gefilmd en op internet geplaatst, en erger nog er kijken ook mensen naar. Ruim 10 miljoen keer is er naar één bepaald filmpje gekeken

WAAROM??

Soms denk ik dat ik van een andere planeet afkomstig ben, zo verbaasd kan ik zijn over hoe jullie aardlingen hier bezig zijn.

Toen en Nu: Engelbert Humperdinck

Afbeelding
In de jaren 60 begon Engelbert Humperdinck zijn carrière en deed in 1966 voor Engeland mee aan het Knokke festival, waarna zijn bekendheid een enorme vlucht nam en hij talloze hits scoorde binnen en buiten Europa "Release Me", "The Last Waltz", "A Man Without Love", en vele anderen.
Het was dan ook een aangename verrassing dat Engelbert, die nog steeds gezegend is met een fantastische stem met enorm bereik, dit jaar op z'n 76e wederom zijn land gaat vertegenwoordigen, dit keer op het Eurovisie Songfestival, met het nummer "Love Will Set You Free"
Ik heb het gehoord en vind het erg mooi en zeker een kans om hoog te eindigen of zelfs te winnen.


De Pier

Afbeelding
In het journaal hoorde ik dat de Pier in Scheveningen te koop staat, als geboren Hagenaar denk ik dan meteen: 'Achgut...de Pier....'

De voorloper van de Pier was het Wandelhoofd Koningin Wilhelmina welke in 1901 in gebruik werd genomen, de constructie was van hout en lag direct achter het Kurhaus, er was een brug over de boulevard gemaakt zodat de gasten vanaf het terras konden lopen naar het einde van de Pier.
In 1943 brak er brand uit en werd de Pier door de Duitsers gesloopt.

De Pier zoals we die nu kennen stamt uit 1961, op 19 mei van dat jaar werd de Pier geopend door Prins Bernhard. De Pier bestond uit een wandelpier met drie eilanden waarvan één met uitkijktoren. In 1964 werd er een vierde eiland aan verankerd waar in 1965 in het gebouw op het eiland een onderwaterwereld werd ingericht.

In 1991 is de Pier overgenomen door van der Valk voor het symbolische bedrag van 1 gulden. De Pier is daarna uitgebreid, er zijn nu over de lengte van de Pier twee niveaus. Er waren alwe…

Voorjaarsschoonmaak

Afbeelding
De voorjaarsschoonmaak of grote schoonmaak werd/wordt aan het einde van de winterperiode uitgevoerd. Een voorjaarsschoonmaak nam meestal meerdere dagen in beslag en was zeer zwaar werk. Aldus Wikipedia

Noem me ouderwets als je wilt, maar er zijn sommige dingen die je van huis uit hebt meegekregen die je gewoon je hele verdere leven blijft doen, de voorjaarsschoonmaak is er één van.
Zodra de eerste lentedagen zich openbaren begint het bij mij te kriebelen en ik begin dan door zorgvuldig een dag te plannen om een aanvang te nemen.

Die aanvang begint (bij mij) altijd met de keuken, omdat daar het meeste werk in zit, en dat heb ik vandaag afgerond.
Vervolgens zijn er de secties huiskamer en gang, buitenboel en ramen, slaapkamer, sanitaire ruimtes, logeerkamer en kledingkamer.

Een speciaal onderdeel is de lanai, die moet worden geschrobd en geboend alvorens er nieuwe plantjes te gaan zetten, en dat is voor mij rugtechnisch gezien nogal een klus die ik over meerdere uren moet verspreiden m…

The way old friends do

Afbeelding
We gaan al jaren terug, Anita, Marcel, Letitia, David en ik, Anita en ik zelfs al vanaf ons 16e.
Het zijn van die vrienden waarin ik het in het blogje over de boekenweek over had, vrienden die ik niet vaak zie, veelal vanwege organisatorische kindtechnische redenen, maar waarmee de draad weer moeiteloos wordt opgepakt.
De gezelligheid en de sfeer zit er meteen weer in

Ik hoefde er dan ook niet over na te denken toen Letitia vandeweek vroeg of ik mee wilde naar het rustieke Bleiswijk om een avondje bij Anita en Marcel door te brengen. Lekker bijgekletst over van alles, hun mooie nieuwe badkamer bewonderd en me voor genomen nu toch wat meer contact te houden.

Letitia zie ik iedere 6 weken want buiten vriendin is ze ook m'n kapster, en David zie ik ook vaker als ik, heel lief, hun auto mag lenen voor afspraken in den lande, maar écht tijd doorbrengen met elkaar doen we niet vaak genoeg, net als met Anita en Marcel.

Het goede voornemen is er, nu ook bewerkstelligen dat het ook gaat ge…

Tegeltjeswijsheid 28

Afbeelding

Stoelendans

Afbeelding
De in januari bestelde multicolour eetkamerstoelen zijn gearriveerd, en staan geweldig. Ik ben er heel erg blij mee.
Nu heb ik dus 4 eetkamerstoelen over, die dacht ik aan het kringloopwinkeltje hier in de straat te schenken, samen met de salontafel in dezelfde stijl die nu al jaren in de berging staat.

In deze tijden van crisis wilde ik ook eens een gebaar maken om de minderbedeelden onder ons de kans te gunnen om voor weinig geld de door mij geschonken koloniale meubelstukken aan te kunnen schaffen, zodat ze dan wel arm waren, maar wel smaakvol ingericht.

Denk opnieuw. De dames die het winkeltje runnen maakten een wijds gebaar in de rondte en zeiden: "Het staat hier al zo vol, we kunnen het niet kwijt, probeer het eens bij de grote kringloopwinkel"
De crisis is nog niet erg genoeg, destilleer ik hieruit.

Dus mochten de talloze lezers dezes blog iemand kennen die 4 koloniale eetkamerstoelen willen hebben alsmede een koloniale salontafel in dezelfde stijl, aarzel niet en laa…

John Carter in 3D

Afbeelding
Gisteren met Jeroen afgesproken om naar de film "John Carter" te gaan welke in 3D vertoond werd. We maakten er meteen een avond van door eerst een hapje te eten bij La Cazuela, waar we aan de tapas gingen.

Na het eten nog flink doorlopen om op tijd in de bioscoop te zijn, waar ik verwachte een brilletje te krijgen maar dat werd een BRIL, meer een soort gezichtsmeubilair. Het was mijn eerst 3D film, en ondanks dat het een nouveauté is merkte ik wel meteen dat het nog in de kinderschoenen staat, dat zal in de toekomst zeker beter gaan worden. Sommige momenten werden de beelden juist onduidelijker terwijl op andere momenten het een adembenemend gezicht was. Het feit dat wij hier in Nederland ondertitels hebben deed nu afbreuk aan het 3D-kijkgenot omdat de letters zowat in je schoot vielen zover kwamen ze uit het beeld zetten.

De film op zich is vermakelijk met leuke momenten, maar erg ongeloofwaardig 1 man (John Carter) die een heel leger op monsterachtige wezens gezeten gewape…

Boekenweek: Vriendschap en andere ongemakken

Afbeelding
Vandaag start de 77e boekenweek (eigenlijk 10 dagen), bij aankoop van €12,50 aan boeken krijg je het boekenweekgeschenk "Heldere hemel" geschreven door Tom Lanoye cadeau. Het is voor het eerst sinds 23 jaar dat een Vlaamse auteur deze eer te beurt valt, daarom wordt voor het eerst het boekenweekgeschenk ook in Vlaanderen uitgegeven. Sinds 2002 is de NS hoofdsponser en kan men met het boekenweekgeschenk op zondag 18 maart gratis met de trein reizen.

Het thema dit jaar is 'Vriendschap en andere ongemakken', en ik vind dat een mooi thema, ik persoonlijk huldig de stelling 'Echte vriendschap begint daar waar niets wordt terugverwacht', vaak gaan de meeste vriendschappen stuk op ireële verwachtingspatronen, voor mij zijn de mensen die ik mijn vrienden mag noemen als mens al zo bijzonder, dat het al een feest is om in hun gezelschap te verkeren en leuke dingen mee te ondernemen, zonder dat ik van alles van ze verwacht, je voelt elkaar aan en ieder draagt door zijn/…

De ziel van Dracula

Afbeelding
1977 Met een kleur van opwinding kijk ik naar Top Pop waar het nummer "Soul Dracula" van de groep Hot Blood door het onvermijdelijke ballet van Penny de Jager in beeld wordt gebracht.
Dat singletje wil ik hebben, helaas zijn er problemen met de distributie, zodat ik pas na een paar weken het felbegeerde plaatje in m'n bezit heb en het veelvuldig zal draaien.

Hot Blood is een studioproject van o.a de Duitse Stefan Klinkhammer, het plaatje wordt in Frankrijk geperst op het Carrere label. Het is de tijd voor de videoclips en wordt een Europese hit zonder dat de groep ooit fysiek te zien is geweest. In de Nederlandse Top 40 bereikt het nummer de 6e plaats

2010 November. Metro journalist Edwin van Dalen hoort het nummer "Barbra Streisand" van Duck Sauce wat een enorme hit is en twittert "Dat kan ik ook! Een oud nummer met een vette beat er onder en je hebt een hit" Iemand van platenmaatschappij EMI gaat met hem de uitdaging aan: "Jij gaat aan de slag …

De Reünie

Afbeelding
Één van de weinige tv programma's die ik kijk is KRO's 'De Reünie', vooral de zin waarmee het programma begint:"20 jongens en meisjes met nog een heel leven voor zich...", is erg aan mij besteed.
Ik hou van de verhalen van toen en nu van de klasgenoten, de foto's van hoe ze er vroeger uitzagen, kortom een uurtje genieten en soms een traantje wegpinken.

Ondanks dat ik een nostalgische inslag heb, ik op het obsessieve af smul van verhalen, foto's en hernneringen van vroeger, 'toen alles zoveel beter was', zal ik nooit meedoen aan het programma mocht dat aan de orde zijn. De reden is simpel, de herinnering is mooier dan dat het in werkelijkheid was of zoals het nu is. Ik heb dat meerdere malen al meegemaakt met mensen en plaatsen die je na lange tijd weer ontmoet of bezoekt. het valt altijd tegen, en dat wil ik mezelf zoveel mogelijk besparen.

De reden van de deceptie is simpel, ten eerste speelt je herinnering je parten omdat het de werkelijkhei…

Toen en Nu: Kenny Rogers

Afbeelding
Ook de stoere countryzanger Kenny Rogers kon de lokroep van de plastische chirurgie niet weerstaan, zodat hij nu wel iets weg heeft van Hulk Hogan.

12½

Afbeelding
Op 9 september 1999 (9-9-99, jawel!) traden Karim en Gaby in het huwelijk, en nu 12½ jaar later werd dat gevierd in het, voor mij, verre maar o zo leuke Alkmaar. Omdat ik dacht dat ik op vrijdagmiddag in enorme files terecht zou komen ben ik ruim van te voren afgereisd, maar op een klein oponthoud bij Leiden na viel het erg mee.

We werden verwacht in Grand café "Samen" waar we eerst gezellig een glaasje hebben gedronken en ik kennis heb gemaakt met de diverse familieleden en vrienden, waaronder Joke de moeder van Gaby die mij met St. Nicolaas had geholpen met wat anekdotes over dochterlief voor m'n gedichtje.

Daarna werden we uitgenodigd om naar boven te gaan waar voor ons een aparte ruimte was gereserveerd om een heerlijk diner te gebruiken. Het eten was een genot, het gezelschap gezellig en het bruidspaar van 12 ½ jaar geleden nog steeds zichtbaar gelukkig met elkaar zodat we met een aan zekerheid grenzende veronderstelling kunnen zeggen dat we over 12½ jaar weer een f…

Bezuinigen, túúrlijk! Maar niet bij mij....

Afbeelding
Het valt me op dat iedereen het er wel over eens is dat er bezuinigd moet worden ten einde de begrotingstekorten weer op orde te krijgen, maar dat niemand wil dat er bij hem/haar of de branche waarin men werkzaam is bezuinigd gaat worden. Stakende leraren, schoonmaakpersoneel, dokters roepen allemaal om het hardst dat er in hun branche zeker niets te bezuinigen valt.

Ook aan de kantinetafel op mijn werk valt zo het één en ander te beluisteren:
Ik ben van mening dat het hebben van kinderen een keuze is, zo hoorde ik collega X klagen over het feit dat de kinderopvang duurder wordt, en dat haar zus die werkeloos is een 'lastig' kind heeft en die op de kinderopvang had gedaan alleen om die reden, maar daar nu ook meer voor zal gaan moeten betalen. Hallo, het is HAAR lastige kind, dus HAAR probleem volgens mij.

Collega Y was hevig verontwaardigd dat ze waarschijnlijk meer zal moeten gaan betalen voor haar goedkope huurwoning vanwege het feit dat ze boven een bepaald bedrag verdiene…

Ananda is marching on

Afbeelding
Ik had nog nooit van Ananda Marchildon gehoord, maar het meiske bleek ooit een modellenwedstrijd op tv gewonnen te hebben, en zie daar ook meteeen de reden van het niet weten van haar bestaan.
De prijs van haar gewonnen wedstrijd was een contract van € 75.000 bij MTA Models, echter werd MTA Models overgenomen door Elite die zich daarmee verbond aan de overeenkomst tussen Ananda en MTA Models.

Ananda heeft maat 36 en dat was voor Elite véél te dik, (Maat-Zesendertig-Te-Dik-!!!)

Vorig jaar maart heeft Elite Ananda daar op aangesproken, en in september heeft Elite, vanwege al dat vet, het contract beëindigd. Echter in haar contract met MTA stond dat haar maten niet mochten veranderen ten opzichte van haar maten bij het aangaan van haar contract, Elite mocht het daarom niet eisen.

Ananda heeft een rechtzaak aangespannen en natuurlijk ook gewonnen. Ze had tot de beëindiging van het contract € 10.000 verdiend zodat MTA en Elite het model de resterende € 65.000 moeten betalen.

Sloggi heeft A…

Dokter Deen

Afbeelding
Gisteren de opgenomen aflevering van Dokter Deen, van afgelopen maandag bekeken, de 6e uit een serie van 10, dit omdat ik de uitzending van 22.00 tot 23.00 uur nogal laat vind.
Dat is dan ook meteen het enige minpuntje, ik vind deze serie heerlijk om naar te kijken. De serie is gemaakt door Edwin de Vries, en het gaat over Dokter Maria Deen, huisarts op Vlieland, gespeeld door Edwin's vrouw Monique van de Ven, naast haar spelen ook gelauwerde acteurs als Liz Snoijink, Leopold Witte en Pleuni Touw, met name de rol van Pleuni als moeder Deen vind ik ontroerend om te zien.

Ook doen er een groot aantal jonge acteurs mee waarvan ik Jelle de Jong, als zoon Robbert even wil noemen omdat ik hem al in verschillende producties heb gezien (o.a. Walhalla, A'dam E.V.A.) en ik hem steeds geloofwaardig een totaal ander personage zie spelen, iemand om in de gaten te houden dus.

Nog vier afleveringen te gaan voor de serie ten einde is, het is nog niet bekend of er een tweede seizoen komt, ik h…

Tegeltjeswijsheid 27

Afbeelding

Zondagmiddag

Afbeelding
Om 2 uur afgesproken met Nadira, Rick en Christian bij het iconische kunstwerk Santa Claus van kunstenaar Paul McCarthy op het Eendrachtsplein, om na ontmoeting direct aan de koffie/thee te gaan in een Rotterdamse variant van Starbucks.
Lekker bijgekletst en besloten het Schielandhuis eens met een bezoek te vereren, daar waren twee tentoonstellingen, één over werkleding door de jaren heen en één over familie waarbij sommige zaken een aha-erlebnis veroorzaakten en anderen een opgetrokken wenkbrauw, maar ik was er nog nooit geweest en het is een heel mooi gebouw zo verscholen tussen de enorme hoge gebouwen midden in de stad.

Het hapje eten wat we zouden doen hebben we in Bazar gedaan, atijd een succes!
Ziekenhuisrokers

Afbeelding
Vroeger waren ziekenhuizen vooral wit, álles was er wit, voor kleur was geen plaats. Het is niet leuk om in een ziekhuis te zijn, en dat zou je weten ook. Nu is dat (gelukkig) anders.

Omdat mijn moeder in het ziekenhuis ligt, kom ik er nu regelmatig, en in dit ziekenhuis is heel veel glas verwerkt zodat het een licht gebouw is, er is gebruik gemaakt van kleur, veel rood in de algemene ruimtes, en ook op de zalen is het steriele wit van vroeger vervangen door veel warmere kleuren.
Ook de typische geur van lysol is verdwenen.

Vroeger waren er rookruimtes in het ziekenhuis, zoiets kun je je nu niet meer voorstellen. Nu echter loop je door een walm van nicotinerook heen bij binnenkomst waar patiënten buiten in nachtgewaad steunend op hun loopinfuus moeizaam met hun laatste krachten sigaretten naar de mond brengen.
Er is bijna geen sneuer en triester beeld te bedenken dan dat.

Angelvoiced Engelbert for UK: Douze points?

Afbeelding
Toen Cliff Richard op de toppen van zijn roem was deed hij in 1968 en later in 1973 mee voor Engeland aan het Eurovisie Songfestival, nog maar een paar jaar geleden voelde Sir Andrew Lloyd Webber zich niet te groot om playbackend (eigenlijk playspelend) zangeres Jade op het Eurovisietoneel te vergezellen, en dit jaar doet niemand minder dan de wereldwijd bekende crooner der crooners Engelbert Humperdinck mee voor het Verenigd Koninkrijk.

De man is tegen de tijd dat het festival plaatsvindt 76 jaar, heeft een carrière van ruim 45 jaar, heeft wereldwijd 150 miljoen platen verkocht, is winnaar van een Golden Globe voor entertainer van het jaar, is in het bezit van 63 gouden en 24 platina platen en heeft als één van de weinigen een ster op de Hollywood Walk of Fame als ook op de Las Vegas Walk of Fame.

Ik vind het een geweldige keuze van iemand met zo'n enorme staat van dienst om deel te willen nemen aan een competitie wedstrijd tegen mensen die z'n kleinkinderen zouden kunnen zij…

In Memoriam: Davy Jones

Afbeelding
Zou Davy Jones halverwege de jaren 60 zijn overleden zouden duizenden bakvissen zich wereldwijd in diepe rouw gestort hebben, nu was het een kort bericht in de krant dat Davy Jones, zanger van de Britse jaren 60 groep The Monkees, aan een hartaanval is overleden. Hij is 66 jaar geworden.