Posts

Posts uit april, 2012 weergeven

Mikey: an update

Afbeelding
In mijn blogje Slechte tijding van 10 april berichtte ik over het auto ongeluk wat Mikey en zijn vrouw Dani in Mexico hebben gehad. Z'n moeder en later ook zijn vader zijn toen naar Mexico gereisd om bij hun zoon te zijn, die slapend werd gehouden voor beter herstel, en om Dani bij te staan.

Inmiddels zijn ze weer terug in Engeland, Mikey met een speciale medische vlucht. Momenteel is hij in revalidatie waar hij een 6 weken durende behandeling krijgt zonder medicijnen om z'n lichaam weer op de goede manier te laten functioneren. Mocht hij goede progressie maken dan mag hij in de weekeinden naar huis.

Zijn moeder, die ons op de hoogte houdt, vertelde dat hij nu nog wat in de war is vanwege zijn dagenlange buiten bewust zijn en hij niet zo goed begrijpt wat er nu allemaal gebeurd is, hij stelt gerichte vragen die dan worden beantwoord, maar in zijn beleving heeft hij i.p.v. een ernstig auto ongeluk drie (!) vliegtuigcrashes doorstaan. Dit kan nog een paar dagen duren, maar hij k…

Televisietijd: Q en Q

Afbeelding
Serie 1 "Een Mislukte Foto" uitgezonden van 5 oktober t/m 28 december 1974, herhaald in 1983 en 1995.
Serie 2 "Kunst- en Vliegwerk" uitgezonden van 3 januari t/m 27 maart 1976. Beide series zijn op DVD verkrijgbaar.

Ik vond het destijds een ongelofelijk spannende serie, en toen ik later de DVD's bekeek vond ik het nog steeds leuk en vooral op fantastische wijze een tijdsbeeld neerzetten, een tijdsbeeld wat ik me nog zo goed kan herinneren.
Twee jongens komen elkaar tegen in het fictieve dorpje Runkum en komen er achter dat hun beider achternamen met een Q beginnen, Aristides Quarles van Ispen (Erik van 't Wout) en Wilbur Quant (Martin Perels). Ze sluiten vriendschap en de fotohobby van Aristides zorgt er voor dat ze per ongeluk op een misdaad stuiten, de volwassenen geloven hun ontdekking niet behalve de oudoom van Aristedes, Reinier (Bob de Lange). Samen met hem gaan ze op onderzoek uit wat voor die tijd heel spannende televisie opleverde.

In de tweede se…

1 Dag 2 situaties

Afbeelding
Als er in mijn jeugd een kind niet goed was opgevoed, viel dat op, nu valt het juist op als een kind wél goed is opgevoed. Dit ligt in den beginne niet aan het kind, maar vooral aan de ouders. Om deze stelling te onderbouwen twee situaties van vandaag.

Situatie 1
Moeder met kind en oma. Moeder en oma zijn bij het glas een aardewerk aan het kijken, daar staat ook een karretje met daarin aardewerk waarmee een collega bezig is om te gaan herschikken. Kind neemt een aanloop, rent met wagentje door de etage en laat met een harde duw het wagentje weer los. "Hallo, doe dat es niet" reageer ik. Moeder roept direct het jongetje tot de orde, en zegt tegen hem dat zoiets niet normaal is. Ze legt hem uit dat er op die manier ongelukken kunnen gebeuren en dat er bovendien breekbare spullen inzitten. Tegen mij zegt ze: "Ja, hij zag een karretje en dacht hup rijden". "Er is gelukkig niks gebeurd" antwoord ik.
Deze moeder snapt het, ze begrijpt haar kind die het gevaar va…

In Memoriam: Aase Rasmussen

Afbeelding
Op 90 jarige leeftijd is de voormalig revueartieste Aase Rasmussen overleden. De in Denemarken geboren Aase heeft vanaf 1944 tot 1977 in de befaamde Snip en Snap revue gewerkt samen met haar man Willy Walden. Later presenteerde ze met haar man 500 uitzendingen van het radioprogramma "Raad Een Lied...Of Niet".
Herinnert U zich deze nog? #6

Afbeelding
CATHERINE FERRY "1,2,3" 1976 Aantal weken 5 Hoogste positie 5

Ongewild word ik er al sinds het begin van het jaar steeds weer mee geconfronteerd middels diverse media dat er, ik geloof ergens in de zomer, voetbalcompetities gaan plaatsvinden. Allemaal prima, maar moet daar dan al zolang van tevoren over bericht worden?

Dit gezegd hebbende staat voor mij de weg open om het over iets te gaan hebben wat werkelijk belang heeft, het Eurovisie Songfestival, op 22, 24 en 26 mei vinden de voorrondes en de finale plaats, tijd om eens even terug te gaan in het roemruchte verleden van het festival.

In 1976 vond het songfestival plaats in Den Haag en deed voor Frankrijk Catherine Ferry mee met het vrolijke "1,2,3" waarmee ze de tweede plaats behaalde. Ze hield er een Europese hit aan over.
Tot in de jaren 80 heeft Catherine in Frankrijk platen gemaakt en zelfs in de Franse versie van de musical "Abracadabra" gestaan. In 1986 overleed haar producer Daniel Belavoine die …

Beschuitje eten

Afbeelding
In mijn jeugdjaren was "De Fabeltjeskrant" een heel populair kinderprogramma dus vanzelfsprekend werd er ook toen al op ingesprongen met diverse merchandise artikelen. Zo had tante Lidia van de overkant een grote Fabeltjeskrantbus waar ze snoep in bewaarde. Ik was dol op die bus, vanwege het snoep natuurlijk.

Ik zal er wel om gevraagd hebben, want ook wij hadden op een gegeven moment zo'n bus, die mijn moeder gebruikte waar ie ook voor was, om beschuit in te doen. Dat was een deceptie weet ik nog, want ik associeerde die bus met snoep.

Kijkend op het wereld wijde web blijkt dat Bolletje vijf verschillende bussen in omloop hadden gebracht, maar er is er maar één de echte: die wij thuis hadden.Tegeltjeswijsheid 32

Afbeelding

Toen en Nu: Sally Carr

Afbeelding
Sally Carr was de frontvrouw met de karakteristieke stem van de in de jaren 70 bekende popgroep Middle Of The Road. Door omstandigheden opereerde deze Britse groep vanuit Italië waar ze bij de Italiaanse tak van RCA onder contract stonden. Tussen 1971 en 1974 was Middle Of The Road ongekend populair, meer op het vaste land van Europa dan in de UK. In Nederland bereikte 3 opeenvolgende singles de nummer 1 positie, iets wat tot dan toe alleen de Beatles nog maar gelukt was.
In menig jongenskamer hing een poster van de veelal in hotpants met hoge laarzen geklede Schotse Sally.

In 2001 kwam haar enige zoon, Keith, op 21 jarige leeftijd om het leven bij een motorongeluk
Nog steeds treedt Sally op, veelal in het 'oldies circuit', met haar hits uit de jaren 70.


So you think you can rule a country

Afbeelding
Einde van het kabinet Rutte, ik voel een TV-programma opkomen met bovenstaande titel. Alles in dit land wordt ver-RTL-d, dus waarom dit niet? Snappen Henk en Ingrid misschien ook waar het om gaat als het op commerciële zenderniveau wordt uitgelegd door een Martijn Krabbé of beter nog een Albert Verlinde, lekker oeverloos kletsen over de schoonheidsgeheimen van Lutz Jacob of  retro truien breien met Hans Spekman.

Verkiezingen gaan er dus aankomen ergens in het najaar, gaan we ons maar weer eens inlezen, weet wel al een aantal partijen waar ik niet op ga stemmen:

Partijen die iets met God hebben, vallen er zomaar drie al af.Groen Links, meisje Sap trek ik niet, beetje humorloze doos. PVV,  Meneer Wilders mocht het proberen maar is al niet betrouwbaar als gedoogpartner laat staan als regeringspartij. PvdA, jongetje Samson had moeite om niet in een vreugdedans uit te barsten en kon nauwelijks zijn lachen inhouden zag ik op het journaal, ik vermoed dat ie met z'n nagels hard in z'n …

One night with Joan

Afbeelding
In het Nieuwe De La Mar theater in Amsterdam kwam diva Joan Collins optreden met haar one woman show. Vriend Remco had me er destijds op geattendeerd, en nu was het dan zover. Ik kon vanuit Rotterdam meerijden met een voor mij onbekende Raymond en samen gingen we Remco en Ruud ophalen.

Aangekomen in het Amsterdamse hebben we pannenkoeken gegeten en daarna naar het theater voor wijn. Ik was er nog nooit geweest, maar het Nieuwe De La Mar theater is een schitterend theater, Joan Collins waardig. We hebben ons uitstekend vermaakt met het binnendruppelende publiek, want wat komt daar nou op af? Allereerst was daar tout bekend Nederland, als er een bom op was gevallen zou Dries Roelvink direct de grootste ster zijn in ons land, daarnaast veel gaysuelen en wannabe Joans, die met hun look de plank erg mis sloegen. Liep ook nog een verdwaald stel rond met Toppers-boa's en hoedjes, als enige twee, er is een tijd en een plaats voor alles, dit was geen van beide, en als je dan zo binnenkomt …

Op = op

Afbeelding
Albert Heijn gaat van de ene actie naar de andere, en de consumenten blind door hun kuddegedrag volgen gedwee. Konden ze zich vorig jaar een leven zonder reuzen Wuppie niet meer voorstellen, hebben ze al stapels albums met voetbalplaatjes en hebben zich scheel gekocht aan boodschappen voor Muppetpopjes, nu ben je een slechte ouder als jouw kind geen kartonnen Albert Heijn winkeltje heeft met bijbehorende productjes.

Ik heb nooit kinderen de laatste tijd winkeltje zien spelen, ze zitten als zombies achter de PC, TV, of Gameboy, maar als meneer Heijn het zegt gaat de hele natie op z'n knieeën achter het poppekastwinkeltje.

Nu blijkt dat de extra's die men erbij kon kopen (boodschappenmandje, kassa en winkelwagentje) op zijn. Albert Heijn had zich verkeken op het succes. Nu kunnen ze niet eerder dan in het najaar die artikelen weer leveren. Geen afstel dus, maar uitstel.

Als ouder zou ik Albert Heijn hier heel dankbaar voor zijn omdat je nu het onderwerp 'teleurstellingen ver…

Visite

Afbeelding
Bleek toch zomaar tijdens mijn afwezigheid de Turkse president Abdullah Gül met zijn vrouw Hayrunnisa op staatsbezoek te zijn gekomen, om te vieren dat Nederland al 400 jaar diplomatieke betrekkingen onderhoud met Turkije.
Altijd gezellig, visite. Niet voor de immer primair reagerende Geert Wilders die direct weer van alles begon te roepen. Hij zag de zilveren lijntjes niet, deze mensen gaan heus weer terug naar Turkije.

Het is duidelijk dat Beatrix gevoel voor humor heeft, ze gaat vandaag namelijk met de Gülletjes een bezoekje brengen aan Limburg en met name Venlo, respectievelijk de provincie waar de PVV een grote aanhang kent en de stad waar Geert is geboren.


Herinnert U zich deze nog? #5

Afbeelding
HOT BLOOD "SOUL DRACULA" 1977 Aantal weken: 8 Hoogste positie: 5In het blogje van13 maartheb ik het al over dit nummer gehad, het was een ééndagsvlieg in 1977 (al opgenomen in 1975), maar nu zal een geheel nieuwe generatie kennis kunnen gaan maken met een 2012-versie van dit nummer, want aanstaande vrijdag zal eindelijk na anderhalf jaar de single "Disco Dracula" van Betamax verschijnen, en zal het balletje wat ik destijds heb opgegooid om dit nummer te restylen gaan rollen.
Nu maar hopen dat het een dikke hit gaat worden, de opbrengsten gaan naar een goed doel.
Maar voor nu even terug in de tijd met de versie van toen...I Want more more more!!! Whoehahahah!!!!

Barcelona

Afbeelding
Op vrijdag de 13e waren we al zo rond 4 uur 's-morgens op Schiphol om de reis naar Barcelona aan te vangen. Vroeg weg betekent natuurlijk ook vroege aankomst, zodat we die vrijdag ten volle benut hebben om het voor ons onbekende Barcelona te gaan leren kennen.
Het weer was direct al zomers, dus nadat we onze valiezen in het hotel hadden gedropt zijn we naar de zeer toeristische Ramblas gegaan, waar we werden verrast door de Boqueriamarkt, een enorme ruimte waarin verse producten als vlees, vis en groenten worden verkocht, maar zo prachtig uitgestald, in zoveel mooie kleuren dat het een lust voor het oog is daar doorheen te wandelen.
Edo had wat voorwerk gedaan zodat we 's middags belandden in het Paul Güell Paleis, of liever gezegd woonhuis. Met beperkte ruimte is hier iets neergezet wat adembenemend is. Onbeschrijfelijk mooie architectuur van Antoni Gaudi. Barcelona ademt eigenlijk Gaudi, die man heeft zo'n stempel op de stad gedrukt dat het één niet zonder het ander te be…

Tegeltjeswijsheid 31

Afbeelding

Herinnert U zich deze nog #4

Afbeelding
PETER STRAKER "RAGTIME PIANO JOE" 1978 Aantal weken: 7 Hoogste positie: 15


In ons land is Peter Straker bekend als 'one-hit-wonder' met dit door Freddy Mercury geproduceerde "Ragtime Piano Joe". Hij was een goede vriend van Freddy. Een echte platenartiest was hij ook niet, hij heeft maar 3 albums gemaakt. In Engeland lag de nadruk meer op zijn carrière als musicalzanger en toneelacteur, op latere leeftijd heeft hij ook in veel TV-series gespeeld. Hij is nu 68 jaar.

14 April 1912

Afbeelding
Vandaag is het honderd jaar geleden dat het onzinkbare geachte schip de Titanic met een ijsberg in aanvaring kwam en zonk en daarmee 1504 van de 2208 opvarenden, passagiers en personeel, om het leven kwamen. Ik ga hier niet verhalen over het hoe en waarom daar is de afgelopen honderd jaar ongelofelijk veel over verteld, geschreven en verfilmd.
Laten we vandaag even een moment denken aan de slachtoffers.

Vorig weekend is de 'Titanic Memorial Cruise' met 1309 passagiers uitgevaren die dezelfde route zal volgen als de Titanic 100 jaar geleden, alles is zoveel mogelijk in de sfeer van toen zoals het eten en de live muziek. Onder de passagiers zijn ook nazaten van mensen die destijds aan boord van de Titanic waren.

Vanavond zal er een herdenkingsdienst gehouden worden om 23.40, het moment dat de Titanic in 1912 tegen de ijsberg botste.
Ik persoonlijk heb er wat unheimische gedachten bij, vind het toch een beetje raar om op deze manier een reis te maken waarbij zoveel mensen zijn …

Paraskevidekatriafobie

Afbeelding
Paraskevidekatriafobie, zo wordt de angst voor vrijdag de 13e genoemd. Laat het dus niet gezegd zijn dat dit geen leerzaam blog is. Zelf heb ik niet een speciaal (onheils)gevoel bij deze dag, sterker nog voor de tweede keer op rij zal ik vliegen op vrijdag de 13e. Dat zie ik iemand die aan paraskevidekatriafobie lijdt niet zo snel doen.

Pas in 1896 werd er voor het eerst in een Nederlands krant gesproken over vrijdag de 13e, nu zit het fenomeen 'ongeluksgetal 13' diep in de samenleving geworteld, zo heeft geen enkel ziekenhuis een 13e etage, je gaat van 12 meteen naar 14. Microsoft Office kent ook geen 13, van 12 ging die naar 14.0.

En om op vrijdag de 13e weer uit te komen, is daar een reeks van 10 delen van de film "Friday The 13th", welke natuurlijk op vrijdag 13 juni 1980 in première ging.
Maar, word je geboren op vrijdag de 13e wordt dat dan weer gezien als geluksdag.

Snapt U het nog?

Tot overmaat van ramp komt de 13e van de maand iets vaker voor op een vrijdag…

Ergernis

Afbeelding
Sinds kort heb ik iets nieuws geïntroduceerd op m'n blog: Geluid. Gebruikt bij de blogjes "Herinnert U zich deze nog?" Maar sinds gisteren is er weinig geluid te horen. Nou ja dat kan storinkje, denk ik dan.
Wel even een vraag gemaild aan Div Share. Geen reactie, hoewel ze op een soort Veronica-toon melden dat ze 'meteen zullen reageren op jóu probleem'

Ik erger mij dan aan het feit dat je niks hoort en dus ook niet weet waarom dat is. Als ze bezig zijn aan onderhoud of iets dergelijks meld dat dan even. Uiteindelijk zelf maar op onderzoek uitgegaan op het wereld wijde web en dan blijkt dat meerdere mensen er last van hebben, altijd fijn, dan ligt het niet aan mij. Zij hadden het ook gemeld en ook geen reactie mogen ontvangen.

Het zal dus wel weer opgelost worden, ben benieuwd of ik nog reactie krijg op mijn melding van het probleem. Dus lieve lezers en vooral luisteraars even geduld en dan is er hopelijk weer geluid bij de desbetreffende blogjes.

Tupperwareparties

Afbeelding
In de jaren 70 heeft mijn moeder als gastvrouw meerdere Tupperwareparties thuis gegeven. Vrouwelijke familieleden, vriendinnen en buurvrouwen werden uitgenodigd om zich door de Tupperwaredemonstratrice te laten verleiden tot aankopen. Mannen waren daarbij niet aanwezig, ik als klein jongetje wel.

Ik werd door de demonstratrice bij de gang van zaken betrokken, ik mocht als iedereen binnen was met een schaal met kleine plastic handigheidjes (ik herinner me een nagelborsteltje en een geel staafje waarmee je handig sinaasappels kon pellen) de kamer rond, de dames mochten dan iets uitzoeken, zoiets verhoogd de stemming tot echte aankopen natuurlijk.

Nadat alles was gedemonstreerd en de bestellingen waren opgenomen kreeg de gastvrouw (mijn moeder dus) een presentje, waarvan ik nu denk dat dat afhing van wat er door de aanwezigen besteld was.
En, heel slim, werd pas daarna de andere dames gevraagd of zij ook niet zo'n leuke avond wilden organiseren.

Ik heb ooit eens een documentaire gez…

Slechte tijding

Afbeelding
Michael is de neef van vriend David en ik heb hem leren kennen toen hij een jaar of 14 was, hij was toen vanuit Engeland in Nederland op vakantie met David's moeder, zijn oma. Sinds die tijd heb ik hem een paar keer gezien als hij hier was en regelmatig hadden we contact via MSN en sinds vorig jaar ook via Facebook.

Zo kon ik door dat medium meegenieten van zijn huwelijk afgelopen september met Danielle middels geweldige foto's. Vanwege zijn studie werd de huwelijksreis uitgesteld naar april 2012. Begin deze maand zijn ze vertrokken naar het zonnige Mexico.

Gisteren kreeg ik het bericht dat ze aldaar op een uitstapje met chauffeur een auto ongeluk gehad hebben en hij daarbij een heel zware hersenschudding heeft opgelopen en in het ziekenhuis ligt waar hij al een paar dagen slapend wordt gehouden. Danielle is bont en blauw maar kan wel wat rond schuivelen.
Mikey's Moeder, David's zus is spoorslags naar Mexico vertrokken om bij haar zoon te zijn en om Dani te ondersteune…

Herinnert U zich deze nog? #3

Afbeelding
WILMARI'S "BARCELONA" 1960 Aantal weken: 34 Hoogste positie: 3
Omdat de trip naar Barcelona aanstaande is leek het me leuk om een daaraan gerelateerd liedje in herinnering te roepen.
Het uit Eindhoven afkomstige echtpaar Wim en Martha van Boerendonk vormde samen het duo De Wilmari's (beginletters van hun voornamen) en traden vaak op in een plaatselijk café.
Daar werden ze ontdekt door Johnny Hoes wat resulteerde in hun eerste single "Barcelona".

Op dit nummer is duidelijk het karakteristieke benepen stemgeluid van Johnny zelf te horen, dit omdat Wim eenmaal in de opnamestudio te nerveus was en dichtsloeg en omdat toen ook al bij de heer Hoes tijd geld was, hij niet Wim op z'n gemak probeerde te stellen maar dus zelf de mannelijke partij in heeft gezongen.Van het plaatje zijn 175.000 exemplaren verkocht.

Wim is in 1985 overleden, Martha en Johnny beiden in 2011

De Wereld Draait Door draait om z'n Axe

Afbeelding
Omdat ik Matthijs van Nieuwkerk niet echt trek kijk ik nooit naar het succesvolle VARA programma "De Wereld Draait Door". De wijze waarop hij zichzelf nadrukkelijk met het opgeheven linkse VARA vingertje in de gesprekken profileert ergert me alleen maar.
Zo nu en dan gebeurt er iets in de live uitzending wat het nieuws haalt, zodat ook nietkijkers met het programma geconfronteerd worden. Vandeweek was er een ludieke actie van, bleek achteraf, puberdeodorantmerk Axe, waarbij stelletjes gingen zoenen.

Axe maakt al jaren leuke over-de-top-reclame waarbij de boodschap, vooral visueel, is dat als je eenmaal Axe opspuit je de meiden van je af moet slaan. Van sluikreclame is geen sprake omdat nergens het merk wordt genoemd ook niet achteraf. Een geslaagde flashmob dus waar je hartelijk om kan lachen.

Zo niet in de verzuurde DWDD burelen, eindredacteur Dieuwke Wynia twitterde er over:  "Stinkgasten gister in publiek bij DWDD krijgen schadeclaim". "Axe stinkt."  …

Toen en Nu: The Dukes of Hazzard

Afbeelding
"The Dukes of Hazzard" was een Amerikaanse TV-serie die 7 seizoenen heeft gelopen van 1979 tot 1985. De drie hoofdpersonen waren de neven Bo en Luke Duke (John Schneider en Tom Wopat) en hun nichtje Daisy (Catherine Bach). De jongens reden rond in het fictieve Hazzard County in hun rode Dodger, door de jongens "General Lee" genoemd. Ze woonden bij hun oom en maakten 145 afleveringen lang het leven zuur van Boss Hogg, de rijkste man van Hazzard en sheriff Rosco Coltrane.

Behalve seizoen 5 waarin John en Tom het niet eens konden worden over de salariëring, en werden vervangen door andere acteurs die niet eerder genoemde andere neven speelden, vanaf de laatste 4 afleveringen van seizoen 5 waren ze er weer bij.

 


  

Tegeltjeswijsheid 30

Afbeelding

Dik

Afbeelding
Vanmorgen had ik een ensemble uitgezocht om aan te doen en de broek die daar bij hoorde ging niet meer dicht, de 5 volgende broeken ook niet. Het werd me duidelijk: IK BEN TE DIK.
Zo, dat is nu out in the open, de eerste stap van het onderkennen van een probleem is het probleem benoemen, dat heb ik bij deze gedaan.

En nu? Allereerst dacht ik natuurlijk als ieder ander weldenkend mens aan euthanasie, maar dat is toch de weg van de minste weerstand in deze, dus wil ik mijn verdere leven niet uitsluitend in broeken hoeven rondlopen met elastieken band zal ik er zélf wat aan moeten doen.

Belangrijk is om wel realistisch te zijn en begrijpen dat je wat dikker wordt naar mate je ouder wordt, het sleutelwoord hierbij is 'wat', om je heen zie je genoeg morbide obesitasjes die je, let er maar eens op, altijd ziet eten. Werp maar eens een blik in het supermarktkarretje van een zich voortwaggelend persoon en je snapt het direct. Daarnaast moet ik ook niet met een schuin oog kijken naar d…

Gemier

Afbeelding
Ik woon heel fijn met veel groen om me heen, maar een paar jaar geleden merkte ik daar de keerzijde van, ik zag zo nu en dan een mier in huis en dan dacht ik: 'Ach, een mier', Maar op een gegeven ogenblik zag ik er een aantal die naar een grote plant op weg waren. 'Het zal toch niet?' dacht ik, dus ik haalde de plant uit de sierpot en geraakte op de rand van een zenuwinzinking.

DuizendenMiljoenen Triljoenen mieren hadden die plant uitgezocht als woonplaats. Hyperventilerend heb ik de plant door het huis heen gesjouwd naar de galerij, onderwijl een antieke vaas die een aantal generaties in de familie was door een onhandige manoeuvre aan scherven gegooid, vervolgens de in paniek geraakte mieren die uit hun wereld waren gevallen maniakaal met de stofzuiger opgezogen en uit pure wanhoop de sierpot die haast werd gedragen door de mierenbevolking in de vijver geworpen waar ie nog steeds ligt als stille getuige van deze genocide.

Weken later deed ik nietsvermoedend de suikerpo…

Hoera! 1 jaar!

Afbeelding
Op 3 april 2011 ben ik voorzichtig begonnen met "Aidan's World", een blog waarop ik dagelijks aan de wereld mee deel wat me zoal bezighoudt, beschouwend met een knipoog, ironisch waar het kan en scherp waar het moet. Ik pretendeer niet de wijsheid in pacht te hebben, het is slechts mijn visie en als ik lezers een glimlach om de lippen kan brengen of iets waar ze toch even over na gaan denken ben ik heel tevreden.

Toen ik begon had ik nog geen idee, maar dit is m'n 364e blogje dus zit het al aardig in m'n systeem.
Trouwe lezers weten dat er terugkerende rubriekjes zijn zoals Tegeltjeswijsheid, Toen en Nu, In Memoriam en sinds kort is er een nieuwe rubriek aan toegevoegd waar ik heel veel ideeën over heb Herinnert U zich deze nog?. Daarnaast is het nieuws in het algemeen en de mensheid in het bijzonder een niet aflatende bron van inspiratie, dus ben ik voorlopig nog niet uitgeblogd.

Omdat ik het 1 jarig jublileum niet ongemerkt voorbij wilde laten gaan en ik jullie…