dinsdag 22 januari 2013

Les Misérables

Miserabel voelde ik me zeker toen ik op weg naar de bioscoop strandde met de metro en met een bus verder werd vervoert om vervolgens met de metro weer verder te kunnen. Ik zou nooit op tijd zijn geweest voor de bestelde kaartjes op te halen dus die code gauw aan Carla, Sophie en Astrid doorgegeven.
Gelukkig was ik op tijd voor de film, en daar gaat het om.

De film is prachtig, er word vrijwel alleen in gezongen, een soort opera dus. Is het normaal gebruikelijk dat de acteurs/zangers playbacken op van te voren ingezongen muziek, Regisseur Tom Hopper liet ze live zingen waarbij ze, om in de juiste toon te blijven, middels een oordopje live werden begeleid door een piano die hún stem volgde in plaats van andersom. De muziek is later ingespeeld. Dat is nog nooit in een film gebeurd.

Het verhaal is heel mooi en de opstand van het volk deed me denken aan de revoluties die nu gaande zijn in diverse landen in de wereld, waarbij vaak, net zoals in deze film, studenten het voortouw nemen. Klinkende en soms verrassende namen als Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway, Sacha Baron Cohen, Helena Bonham Carter en Eddie Redmayne zijn te zien en te horen in deze film. Oud Songfestival deelnemer (Ierland 1978) Colm Wilkinson, die zowel in Amerika als in Engeland in het theater de rol van Jean Valjean speelde speelt nu de rol van bisschop.
En ook Daniel Huttlestone mag niet onvermeld blijven die de rol van de kleine Gavroche na in het theater gespeeld te hebben deze ook in de film vertolkt.

Wij zaten aan het eind alle vier met zakdoekjes.

Hugh Jackman
Russel Crowe



Daniel Huttlestone

Sacha Baron Cohen & Helena Bonham Carter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten