maandag 4 februari 2013

Eigen huis en interieur

Opeens ging het door mijn hoofd dat het deze maand 26 jaar geleden is dat ik het ouderlijk huis verliet en op mezelf ging wonen. Ik was er aan toe en mijn ouders gingen destijds naar Doetinchem verhuizen. Ik bleef in Den Haag, ik kreeg een tweekamerflat aangeboden in de Dalfsenstraat op loopafstand van waar ik altijd had gewoond, ik bleef dus in mijn eigen buurt, dat verkleint de toch wel grote stap in een mensenleven.

Ik was al maanden heel druk met hoe de inrichting er uit moest zien, en dat was in die tijd vanzelfsprekend wit met (muis)grijs en als kleuraccent roze. In mijn gedachten zie ik alles nog zo voor me, de grijze vloerbedekking in de kamer, het wit/grijs geblokte vinyl in de keuken, roze(!) vloerbedekking in de slaapkamer, witte meubels, grijze leren bankjes. Ik had gespaard, dus al mijn bescheiden wensen werden vervuld. Ik was nog een kind eigenlijk, nog zie ik me steeds gaan kijken hoe de wasmachine z'n eerste was draaide, het boekje koken voor beginners, huishoudelijke karweitjes doen zoals mama ze ook deed (veel dingen nog steeds trouwens).

Na zo'n 5 jaar ging ik verhuizen en met mijn verloofde samenwonen en begon het proces weer van voren af aan, verloofde kwam direct van het ouderlijk huis, dus werden als basis mijn spullen gebruikt zodat de kleurstellingen hetzelfde bleven. Het samenwoongeluk duurde een jaar of 2, toen moest ik voor mezelf kiezen en volgde een snelle verhuizing die mij bracht in de binnenstad van Rotterdam alwaar ik een gemeubileerde kamer met keukenblok en douche betrok, ik liet de spullen bij verloofde en genoot van het weer oppakken van mijn eigen leven in dit bruisende deel van de stad, de huur was onevenredig hoog, maar het waren 6 maanden van mijn leven die ik koester.

Na 6 maanden kreeg ik een woning in Noord Rotterdam in de Orchideestraat, ik kon weer gaan inrichten, gelukkig waren het behang en de stoffering van dien aard dat ik dat zo kon laten, wel weer roze/grijs, zodat ik op zoek ging naar toen al moeilijk verkrijgbare witte meubels. Daar heb ik heerlijk gewoond en na 4 jaar met een andere verloofde die, dat moet gezegd, naast de in die tijd goede smaak in mannen ook een geweldig gevoel had voor inrichting en kleuren. Al het witte en grijze er uit, koloniaal moest het zijn met beige tinten en door verloofde ingebrachte leuke interieurideeën.

Toen alles klaar was, gingen we verhuizen, maar bleef het koloniale interieur. We gingen naar een grotere woning en ik liet verloofde begaan, ik had er vertrouwen in dat het goed zou komen en dat kwam het, maar toen alles was zoals we wilden werd verloofde onrustig en wilde weer aan het veranderen en vernieuwen slaan. Verloofde ging en ik bleef en ben er nog. Het koloniale is behouden, maar er hebben in de loop der tijd wat veranderingen plaats gevonden, van vloerbedekking naar laminaat, de kamertjes boven een duidelijke bestemming gegeven en de keuken en badkamer zijn gerenoveerd.  De kleur paars is in accenten aanwezig en sinds vorig jaar ben ik overgegaan op meer kleuren in het interieur. Ik word er vrolijk van.

Van wit...

...naar koloniaal...

...naar meer kleur.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten