donderdag 21 februari 2013

Music was my first love

Zo ongeveer in 1974 begon mijn interesse voor muziek, ik kreeg een pickupje en kocht al gauw iedere maand van mijn zakgeld een single, wat later werden dat LP's. In 1977 kreeg ik een radio-cassetterecorder en dat bracht ongekende mogelijkheden met zich mee door de nieuwste hits van de radio op te nemen, altijd De Nationale Hitparade, want daar werd niet door de plaatjes heen gepraat!

De komst van de CD zette alles op z'n kop, wilde ik er eerst nog niet zo aan, op een gegeven moment móest je wel, en ik was enthousiast, geen tikjes en krasjes meer, geen dof tape-geluid met ruis, maar alles kraakhelder en in subliem geluid.

Mensen van mijn generatie rustten niet voordat alle geliefde muziek was vervangen op CD. Nu is er een generatie die graag weer alles op vinyl wil hebben omdat ze dat geluid warmer vinden klinken. Opgegroeid met vinyl en tape geluid en alle beperkingen die dat heeft hou ik het bij kraakvrije CD's.
CD's die zelf ook weer verbeteringen hebben ondergaan, luister maar eens naar het verschil tussen een CD uit de beginjaren en een onlangs verschenen CD.

En ook de CD is alweer ouderwetsch aan het worden, heden ten dage download men muziek op de computer, MP3-speler of op een externe harde schijf. Voor een ouder wordend mens niet meer bij te houden. Ik heb ook een externe harde schijf, maar wil alles ook wel op CD hebben, just in case. Laat me maar, vergeet niet dat ik nog uit de tijd ben van de arm van de pickup op tillen naar rechts bewegen om de draaitafel in beweging te brengen en voorzichtig de naald aan het begin op de plaat te zetten.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten