donderdag 21 maart 2013

BodieBoost

De aanvraagformulieren voor het programma "Obese" gepresenteerd door Pinkelotje Wendy van Dijk, had ik al in huis. In dat programma vallen mensen soms een complete Wendy af! Maar ik laat ze nog even oningevuld, want er is een andere methode op mijn pad gekomen: BodieBoost.

Vorige week was vriendin Talitha bij me en vertelde er enthousiast over, en Talitha bezit de kracht dat als zij enthousiast is jij dat ook wordt. BodieBoost is niet zozeer een dieet als een andere manier van eten en, zoals veelvuldig in het boek staat vermeld, 'je boerenverstand gebruiken'. Er wordt gedacht in 5 families, koolhydraten, zuivel, fruit, groente en eiwitten, van ieder groep mag je 2 porties per dag. Met het boek kan je 10 weken vooruit met 10 ontbijt/lunch/tussendoortjes-menu's en 70 (!) recepten voor het diner.

Op de site van BodieBoost kun je er alles over lezen. De diners zijn allemaal tussen 15 en 30 minuten te bereiden, en je mag best veel.  Geen punten of calorieën tellen, maar gewoon gevarieerd eten uit de 5 families.De laatste tijd was ik nogal verzand in ongeïnspireerd makkelijk eten maken, of hup iets in de magnetron. Ook sloeg ik wel eens een lunch over, wat niet goed is want je lichaam en stofwisseling werken pas goed als het wat kan verbranden. Vandaag begin ik er mee en heb gisteren de boodschappen gedaan voor week 1. Amai! Dat was nogal een gesjouw, want zoals gezegd je mag veel en eten zál je!

Talitha is het 'we-laten-er-geen-gras-over-groeien-type' dus daags na haar bezoek had ze me al op het op haar initiatief in het leven geroepen besloten Facebook groepje aangemeld waar mede BodieBoosters hun ervaringen kwijt kunnen. Dus terugkeren op mijn schreden was vanzelfsprekend geen optie, maar dat geeft niet, zo'n schop onder m'n kont duwtje in m'n rug heb ik af en toe nodig, en het is leuk om er samen mee bezig te zijn.

Ik heb me vanochtend gewogen en buikomvang gemeten (en nee, dat wordt niet gepubliceerd) en ga dat iedere week doen, want Charlotte Willems, de schrijfster en bedenker van BodieBoost beloofd dat als je het systeem goed volgt je per week tot één kilo zal afvallen en buikomvang zal verminderen.

Zoveel positiviteit is er niets negatiefs te melden over Charlotte en haar boek? Toch wel, ik heb even voor in het boek gekeken of het van origine geen Amerikaanse uitgave was, want de standpunten van Charlotte/BodieBoost worden tot in den treure herhaald als een soort mantra. De antwoorden op de "veelgestelde vragen" achter in het boek lijken daardoor wel als door een robot beantwoord. Maar dat is mijn mening, verder ziet het boek er heel hip uit en zijn de weken en recepten heel helder vorm gegeven en is er per week een handige boodschappenlijst samen gesteld.

Mocht je geïnteresseerd zijn in het boek: 'BodieBoost'- Charlottte Willems ISBN 9789045201993.


Één week eten ....

2 opmerkingen:

  1. Dat herhalen irriteerde mij ook, maar hoe dan ook binnen 20 minuten begrijp je de basis. Heel veel veel plezier met je eerste week Bodie Boost :) Succes heb je niet nodig

    BeantwoordenVerwijderen